Prosvetni glasnik

102

Просветни Гласник

41. Управитељима учитељских школа. С.Н.Бр. 2.797 На основу чл. 43. тач. з) Дисциплинских Правила, а на предлог управитеља Учитељске Школе у Дубровнику, Господин Министар Просвете донео је решење под С.Н.Бр. 2.797 од 8. фебруара 1928. год.: да се усвоји одлука Наставничког Савета Учитељске Школе у ДуСлавка Гламузина, ученица IV а) разреда исте

22.-11-1928. год. Изгнање Славке Гламузине из свих средњих и средњих стручних школа ј ' Краљевини.

бровнику, којом се школе, кажњава изгнањем из свих средњих и средњих стручних школа у Краљевини. По наредби Начелника Одељења за Средњу Наставу, Инспектор, Д-р М. Шошкић, с. р.

42. О.Н.Бр. 11.471 Одлуком Госп. Министра Просвете О.Н.Бр. 11.471 од 9 .-11 -1928. одобрено је: да г. Никола Павловић, из Београда — Таковска ул. бр. 32, може по основним, средњим и стручним школама, на месту где одреди управитељ дотичне школе, ставити своје аутоматске апарате за продају разних освежавајућих посластица, а по условима које је он у својој представци изнео. Накнадно ће се одредити на какву ће се цељ употребити сума,

9.-11-1928. год. Одобрење г. Николи Лавловику, из Београда, да може по школама ставити своје аутомашске апарате за продају разних освежавајуких посластица.

коју понуђач даје Министарству од чисте добити.

По наређењу Министра Просвете, в. д. Шефа I Персоналног Одсека, М. Рабреновић, с. р.

43. О.Н.Бр. 14.589 Пошто се осећа потреба за нарочитим наставницима, који би искључиво предавали певање по варошима и варошицама у Јужној Србији, то нека школски надзорник саопшти свима учитељима-цама у повереном им школском срезу, ако који наставник жели да се постави за наставника певања у вароши или варошици у Јужној Србији, да се обрати молбом Министарству и да уз њу поднесе и документа о музичкој спреми, са изјавом које место жели.

21.-11-1928. год. Наставници, који желе да се поставе за наставнике певања у Јужној Србији, нека се обрате молбом Министарству.