Prosvetni glasnik

740

Просветни Гласник

20) у Битољу за Битољску област 21) у Чачку за Рашку и Крушевачку област; 22) у Ужицу за Ужичку област; 23) у Цетињу и Пећи за Зетску област; 24) у Сплиту за Сплитску област; 25) у Дубровнику за Дубровачку област; 26) у Тузли за Тузланску област; 27) у Сарајеву за Сарајевску и Травничку област; 28) у Мостару за Мостарску област; 29) у Бихаћу за Врбаску и Бихаћску област; 30) у Новом Врбасу за све ученике немачких гимназија; 31) у Бачком Петровцу за све ученике чехословачких гимназија. У местима у којима има више гимназија испити ће се полагати у свима гимназијама, осим ако у овој одлуци није друкчије одређено. У местима у којима има мушких и женских гимназија ученице ће полагати у женским гимназијама. * Приватни ученици ће предавати од 1.—15. августа молбе својим најближим гимназијама, само за Београд директно Мин. Просвете, а ове ће их до 20. августа упућивати у места одређена за полагање и то Просветним Одељењима ако су у дотичном месту, гимназијама ако то нису жупанијска места. Одлуку о пуштању ђака на испит доносиће Наставнички Савет те гимназије у којој се испит полаже. Деобу ученика на гимназије вршиће у Београду Министарство Просвете, у жупанијским градовима Просветно Одељење. 6. августа 1928. год. По наредби Министра Просвете, Београд. Начелник Одељења за Средњу Наставу, Д. Илић, с. р.

147. Просветним Одељењима и директорима гимназија. Господин Министар Просвете, са С.Н.Бр. 25.955 од 4. августа ове год., донео је одлуку која гласи: „Мојом одлуком С.Н.Бр. 13.645 од 26. априла ове године одредио сам да приватни ученици могу полагати Виши Течајни Испит само у јунском року. Како је ова одлука, међутим, касно објављена, те велики део ђака није се могао у тако кратком року за испит спремити, то одлучујем да се изузетно још ове године дозволи приватним ученицима да могу и у септембарском року полагати Виши Течајни Испит, но само у овим местима: Београду, Загребу,

С.Н .Бр. 25.955 4.-УШ-1928. год. Допуштење приватним ученицима да логу изузетно још ове године полагати Виши Течајни Испиту септембарском року, у поменутим местима.