Prosvetni glasnik

Општи део

741

Љубљани, Сарајеву, Скопљу, Сплиту и Н. Саду, одређујући кандидатима оно од ових места, које им је према месту становања најближе. Кандидати ће упућивати молбе или директно преко Просветних Одељења (за Београд преко Министарства) или преко својих гимназија, најдаље до 20. августа". 6. августа 1928. године. По наредби Министра Просвете, Београд. Начелник Одељења за Средњу Наставу, Д. Илић, с. р.

148. Директорима сррдњих и стручних школа. С .н .Бр. 21.563 Извештавате се, ради знања и даље над7.-УШ-1928. год. лежности, да је Господин Министар Просвете, ИзгнањеБбривојаВујића са С.Н.Бр. 21.563 од 4. августа ове ГОД., усвојио из свих средњих и сшруч- одлуку Наставничког Савета гимназије у Панних школа у Краљевини. чев у ; ко ј ом је на основу чл. 43. Т. з) Дисциплинских Правила ученик III разреда Боривоје Вујић изгнан из свих средњих и стручних школа у Краљевини. По наредби Министра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, Д. Илић, с. р.

149. Директорима гимназија и управитељима учитељских школа. Рачуноводство Министарства Просвете, акС. Н.Бр. 23.879 том сво ј им р.Бр. 17.941 од 6. јула тек. године, 13.-уШ-1928. год. доставило је распис Генералне Дирекције ДрУиушсшво за књижење Рачуноводства Д.Р.Бр. 85.700 од 27. јуна сишнаране државнихчи- Ј . новника и службеника. 1928. године који гласи: „Пошто све Финансијске Установе не поступају једнако у погледу књижења станарине оних државних чиновника и службеника који према чл. 39. Закона о чиновницима и осталим државним службеницима грађанског реда имају стан од државе или самоуправних тела, а нека државна надлештва чак и не уносе у платне спискове, односно признанице, станарину таквих чиновника и службеника за расходовање на одговарајуће партије и позиције, то се ради правилног поступка даје следеће упутство: За све државне чиновнике и службенике, који од државе или самоуправног тела имају стан према чл. 39. Чиновничког Закона, дотично надлештво уносиће у платне спискове, односно признанице, поред плате и других додатака, још и припадајућу му по закону ста-