Prosvetni glasnik

452

Просветни Гласник

54. П.Вр. 8.057 На основу чл. 3. Правила о полагању 22.-У-1929. год. државног стручног испита асистената УниИспитна Комисија у Љу- верзитета и Високих Школа у рангу Унибљани за полагање држ. стручног испита асисте- верзитета, за прелаз из приправне у поната Универзитета и Ви- моћну групу, соких Школа у рангу Универзитета — поста- ПОСТВВЉВМ: вљење председника и за председника Испитне Комисије у чланова. „ Љубљани и члана испитИвача из словеначког језика: г. Пријатеља Д-ра Ивана, редовног професора Универзитета у Љубљани; за чланове Испитне Комисије у Љубљани за предмете из општег дела испита и то: за српско-хрватски језик: г. Стојичевића Д-ра Александра, редовног професора Универзитета у Љубљани; за административно право: г. Тасића Д-ра Ђорђа, редовног професора Универзитета у Љубљани; за немачки и енглески језик: г. Келемину Д-ра Јакоба, професора Универзитета у Љубљани; за француски језик: г. Штурма Д-ра Франца, доцента Универзитета у Љубљани. За деловођу комисије одређујем г. Бевца Албина, архивског чкновника Универзитета у Љубљани. Министар Просвете, 22. маЈа 1929. год Београд. Б. Максимовић, с. р.

55. За сталне лекаре у Комисији која ће имати убудуће да утврђује стање здравља државних службеника у ресору Министарства Просвете, било да они сами то утврђивање траже или да их Министарство упућује на лекарски комисијски преглед, одређујем: 1) Тодоровића Д-ра Косту, ванредног професора Медицинског Факултета у Београду;

П .Вр. 9.190 30.-У-1929. ГОД. Чланови Комисије која ће имати да утврђује стање здравља држ. службеника у ресору Министарства Просвете.