Prosvetni glasnik

453

1*

2) Благојевића Д-ра Никодија, асистента Опште Државне Болнице у Београду; 3) Недељковића Д-ра Јеврема, асистента Медицинског Факултета у Београду. О овоме известити сва Одељења Министарства Просвете и све просветне установе у Београду. Министар Просвете, Б. Максимовић, с. р.

56. Будући да су некоји прописи Правилника о организацији Просветних Одељења и о надлежности просветних органа у областима (П.Бр. 4.151 од 9.-1У-1925.) у супротности са прописима Правилника о раду Одсека Рачуноводства при Министарствима и о рачуноводној служби код наредбодаваца Д.Р.Бр. 178.896/28. г., одлучујем: , да се поменути Правилник о организацији Просветних Одељења измени утолико што ће сви послови, које ставља тај Правилник у надлежност Великих Жупана, а за које су према Пра-> вилнику о раду Одсека Рачуноводства надлежни наредбодавци II степена, прећи у надлежност Просветних Инспектора, као наредбодаваца II степена у области, и то: Одлучивање о прелазу на виши степен основне плате и о станарини свију службеника (чиновника) у области (сем оних код високих школа, позоришта, музеја, архива, библиотека и држ. штампарија); одлучивање о 15% повишици њихове основне плате (чл. 31. чин. закона) и о измени личних и породичних додатака (по чл. 41. чин. закона и по Уредби о додацима на скупоћу); издавање налога за исплату принадлежности на основу декрета; одлучивање о породичним пензијским принадлежностима по законским прописима (чл. 152. чин. закона); одлучивање о једномесечним редовним принадлежностима на име сахране и двомесечним редовним принадлежностима на име помоћи у случају смрти кога од државних службеника (чл. 124. чин. зак.); издавање налога за обуставу принадлежности по декрету односно закону; одобравање аконтација на путне и селидбене трошкове свих поменутих службеника према Правилнику; издавање налога зг

30. маја 1929. год Веоград.

П.Бр. 8.72 1 31.-У-1929. ГОД. Измене у Правилнину о организацији Просветних Одељења и о надлежности просв. органа у областима (П. Бр. 4.151 од 9.-1У-1925.).