Prosvetni glasnik

Општи део

371

62 Јеронимски путнички одбор из Загреба намерава ове године да поведе католичко ходочашће из Југославије у Палестину и Рим у спомен 1900 годишњице смрти Исуеа Христа, Ходочашће у Свету Земљу биће од 25 маја до 16 јуна ове године, а у Рим од 21 до 31 маја ове године. На претставку Јеронимског путничког одбора из Загреба, господин Претседник Министарског савета, под Ад.бр. 657 од 6 априла ове године, изволео је наредити: да се свима државним службеницима-католицима који желе да учествују на ходочашћу у Свету Земљу одобри отсуство од 25 маја до 16 јуна ове године, а онима који желе да учествују на ходочашћу у Рим да се одобри отсуство од 21 ДО 31 маја ове године. По овлашћењу Минисгра просвете, начелник Општег одељења Д. Илић С. р.

П,бр. 11481 21 -IV-1933 год. Католичко ходочашће из Југославије у Пале« стину и Рим — одобрење отсуства држ, службеницима који желе учествовати иа ходочашћу. 63

П.бр. 11619 22-IV-1933 год. I .покрајински слет Сокола Краљевине Југославије, који ће се одржати у Љубл>ани — одобрење' отсуства држ. службеницима који ће учествовати у овом сдету. одобри отсуство од службеницима у Љу одбору ц слетским јуна ове године.

На претставку Одбора за I покрајински слет Сокола Краљевине Југославије, господин Претседник Министарског савета, под Ад.бр. 575 од 3 априла ове године, наредио је: да се свима официрима, подофицирима, војним чиновницима и уопште свима државним службеницима-учееницима 1 покрајинског слета Сокола Краљевине Југославије, који ће се одржати у Љубљани, 25 јуна до 5 јула о. г., а СВИма државним ољани и околини који суделују у слетском отсецима да се одобри отсуство од 20—30 По овдашћењу Министра просвете, начелник Општег одељења Д. Илић с. р.