Prosvetni glasnik

Општи део

541

19) за уређење зоолошког музеја: за члана испитивача: Бабића д-ра Крунослава, професора Универзитета и управника Зоолошког музеја у Загребу; за члана заменика: Финка д-ра Николу, кустоса Зоолошког музеја у Загребу; 20) за уређење геолошко-палеонтолошког музеја: за члана испитивача: Салопека д-ра Маријана, професора Универзитета и управника Геолошко-палеонтолошког музеја у Загребу; за члана заменика: Пољака Јосипа, кустоса Геолошкопалеонтолошког музеја у Загребу. 31 јула 1936 год. Министар просвете Београд Добр. Стошовић с. р.

П.бр. 29923

55 На предлог ректора Више педагошке школе у Београду бр. 1219 од 18 јула 1936 године, а на основу чл. 2 Правила о годишњим испитима у Вишој педагошкој школи у Београду, одлучу јем: да Милановић П. Војислав, слушалац I године Више педагошке школе у Београду, престане бити слушалац исте школе и да се врати на своју редовну учитељску дужност у Селачку, срез тимочки, бановина моравска. 31 јула 1936 године Министар просвете

25-УН-1936 год. Милановић П. Војислав престаје бити слушалац Више педагошке школе у Београду.

Београд

Добр. Стошовић с. р.

56

_П^р._28101_ 31-VII-1936 год. Образовање „Фонда

Симе Лозанића, бившег ректора и професора Универзитета у Београду". Универзитет у Београду актом бр. 9134 од 9 јула 1936 год. известио ме је, да је Универзитетски сенат на седници својој од 3 јула 1936 год., по повољном мишљењу Савета Филозофског факултета, решио да се прими поклон г-ђе Лозанић-Фротингхам Јелене од 25.000.— динара, са којом сумом, по жељи дародавке, има да се образује на Универзитету у Беог Раду „Фонд Симе Лозанића, бив. ректора и професора Београдског универзитета", из чијег ће се прихода награђивати светосавски темати и радови из хемије. У исто време Сенат је примио и поклон г-ђе Станке Лозанић, удове поч. Симе Лозанића, од о.ООО.— дин., која сума има послужити за увећање тога фонда.