Ratnik

го ЗВАНИЧНИ ДЕО

тога што је мањи простор магацина киши изложен, и што киша

у том правцу удара на дупли зид (на предсобље), те други удаљенији зид неђе трпити велику промену.

8. Ограда магацина да остане зид као што је и до сада било, но што се тиче простора на плану означеног између ограде и магацина, има да се измени и то једна дужа страна, и то она спроћу уласка са колима да одстоји 6 метара а све остале по 4 метра.

Овај распоред с тога је нуждан, да би се имало довољно простора за пролаз кола, и за кров над уласком, осим тога магацини биће боље изложени сунцу.

Што се пак самога зида тиче, то овај имао би се правити без пушкарнице, јер ове немогу послужити за одбрану с тога, што се непријатељ неможе чекати код магацина, него се мора старати да се матацин на време испразни. Међутим ради увећања вентилације и отицања воде, да се на свакој страни направе при дну два отвора од 15 сантиметара у квадрату, а да се ништа неби унутра увлачило, те да је снабдевен са. гвозденом решетком.

Досадањи положај капија на зиду није никако био удесан, е тога што се запрега морала у унутрашњости ломити или обилазити око магацина. О тога је комитет мнења, да се сада постојеће две капије, тако распореде, да у свакој краћој страни дође по једна; ове би имале да стоје једна према другој и управо на средини према покривеним уласцима, дакле са стране где је зид највише удаљен од магацина.

4. Патосање простора око магацина као што је до сада било, није најбоље одговарало потреби због наведених у извештајима узрока. Комитет и сам увиђа да би патос од асфалта или бетона најбоље одговарао захтеву, али с тога што је овај материјал врло скуп за нас, то је комитет мнења, да је боље да се патоше каменим плочама где се могу дебити, из обичног камена са малом прерадом; међу-простори оваковога камена да се залију цементом. За отицање воде да се према олупима удесе канали, који ће воду одводити напоље.

5. Односно двокатних магацина и комитет се слаже са изјављеним мислима напред поменутих личности !. ј. да се никако овакви неправе, због случајева који би се невештином послуге произвести могли.