Ratnik

82 ЗВАНИЧНИ ДЕО

(Ово поступање саопштава се свима командама и војним властима ради тога, да се непада у погрешке које доводе у неприлику не само војнике и грађане него и саме власти.

17. Маја 1879. год. Београд. ' Министар војни, потијковиик,

Јов. Мишковић с. р.

Министарство војно Не 6620.

107.

Свима командама и војним надлештвима.

_ По постојећем закону, плата свима чиновницима без разлике, издаје се једанпут у месецу и то 26. сваког месеца свагда при оној команди ила надлештву, гди се који на служби налази..

Противно томе законском определењу неки од господе официра из разних команада предстају доста често министар ству војном са молбама, да им се изда по нека сума а конто плате, па после да се од команада из којих су, захтева на попуну касе. |

У колико је приметило се, они то чине или кад полазе из Београда за назначену им нову команду, или кад из ког другог места у Београд на одсуство дођу, или напослетку, кад се иначе у свом путовању у Београд сврате, изговарајући се, да им је нестало трошка.

Овим својим поступцима не само да причињавају излишан посао министарству, него захтевају нешто, што је противно и закону и реду рачуноводства.

Да се таково што и у будуће не би догађало позивају се команде и војна надлештва, да свима себи подчињеним господи официрима даду на знање, да се у будуће никад никоме не ће а конто плате из касе министарства војног издавати, па за то да се од сада ради тога Рико од њих овамо и необраћа, већ