Službeni list Srpske književne zadruge

СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СРПСКЕ КЊИЖЕВНЕ ЗАДРУГЕ

Бе 16. марта 1909.

Повереницима и задругарима.

ЈЕ

81. марта ове године завршује се рачунска година ХУП кола (1908). Ко од задругара до тога дана не положи улог за то коло, сматра се после, када узме књиге, као обичан купац; оснивачи пак, ако су ради да им се рачуна и та година, морају после доплатити 1 динар (круну) за закашњење с уписом.

Моле се стога повереници и задругари, да то имају на уму и да настану да најдаље до 31. марта Задрузи стигну сви улози за ХУП коло; повереници се пак још моле, да настану да свакако одрже лањски број задругара, па да кога још и принове, јер Задруга треба из године у годину да има све већи број задругара.

На послетку се моле повереници, да настану око нових задругара, да узму и ранија кола, као и да и остали задругари, који су пропустили узети које коло, узму накнадно и те књиге.

Il.

Експедиција ХУП кола завршена је сасвим и како кога дана дођу нове поруџбине, одмах се шаљу књиге. Према томе, ако ко случајно није добио књиге, треба да то одмах јави Задрузи, да не изгуби право на рекламацију (чл. 24. правилника).

III. У Задругину магацину нема више никако потпуних комплета !, V, VIII, a XV kona већ се од

њих могу добити само још непотпуна кола, и то: |. коло без-св. 4. и 6. У. коло безсв. 30. УШ коло без св. 54. и 57. и ХУ коло без св. 105. свако од тих кола по 6 динара (круна).

Изводи из записника.

| 75 оснивача 485 улагача (у новцу 6.451 дин.)

1. Главнога одбора.

Састанак 7. фебруара 1909. године. — Пошто је примљен записник ранијега састанка, одата је устајањем пошта пок. Милошу М. Јоксимовићу, пређ. рачуноиспитачу Главне Контроле, који је основао свој фонд у Задрузи прилогом од 1500 круна. — По благајникову реферату било је до 31. јануара ове год. 922 оснивача и 3106 улагача, који су платили 27,862 дин. да би се достигао лањски број задругара ло краја фебруара, требало би да их буде још

дуговање Задругино сведено је на 25,180:25 динара; наместо амортизована два 2' лоза купљени су из серије 3147 бр. 33 и З4 и унети у главни капитал. — Црквено-школској општини у Молу, која је 1908. год. положила филијали у Загребу 150 круна, признато је добротворско право, послаће се диплома и књиге од ХИ кола и даље. — Г. Живку Владићу из Папца, који је год. 1899. и 1901. положио прву и другу уплату добротворску за свога покојнога оца, па су лане отписане, јер није положио трећу уплату, допу-