Srpski književni glasnik

80 Српски Књижевни , Гласник.

На састанку Дкадемије друштвених наука 1 новемOpa 1904 рад Др. Мил. Васића: „Једно римско огледало и коштане, сребром оковане цеви“ примљен. је, према реферату Г. Валтровића, за Глас П разреда; рад Г. Дим. Руварца: „Митрополија београдска око 1735“ примљен је, према реферату Г. .Љ. Јовановића, за Споменик П разреда. М.

Главни ПРОСВЕТНИ САВЕТ. — У месецу децембру пр. год. рад Главног Просветног Савета, у колико се односи на књижевност, своди се на ово.

894 саст. 5. ХП: Савет усваја план ГГ. Љ. Протића и Ч. Митровића за израду „Словенске читанке за У р. осн. школе“; прима за уџбеник Ш и ЈУ р. оен. школе „Рачуницу“ Г. И. Ђукановића.

895 caer. 15. XII: Савет одлучује да се могу набављати за књижнице осн. школа и поклањати ученидима: лист „Просвета“ (уредник, Г. Јов. Јовановић), „Одабране Фенелонове и Флорпанове басне“, од Г. Мих. Дојчиновића (рукопис), „Материнско царство“ од Г. Жив. Радосављевића (рукопис), „Материнска читанка“ од Гђе Jene Спасића и Г. Пет. Стојановића (рукопис), „Да читамо“ од Г. Вучића Јовановића; а да се рукопис Гђе Анке Ристића „Мали домаћин“ (превод с француског) не може примити у истој цељи.

И. С ПоРГА ГВЕКОЈА:

У „Књижевном Прегледу“ прошлог броја (ХШ, 8), на стр. 607, ред 1 озго, изостављена је реч „држава“, која треба да дође после: „Такође, једино је“.

ОД УРЕДНИШТВА.

Са овим бројем, уредништво „Српског Књуежевног Гласника“ прелази у руке ГР. Павла Поповића и Др. Јована Скерлића, а власништво на Г. Љубомпра Стојановића.

Правац и унутрашње уређење листа остају исти.

Власник, ЉуБомиР Стојановић. УРЕДНИЦИ, ПАВЛЕ Поповић, и Др. Јован СКЕРЛИЋ. |