Srpski pčelar

решетку и на лето иде промаха така, да не може битп нпкакве бојасни, да ће се пчеле погушити при прснашању кошница на бољу пашу, ма колико се далеко морале носитп кошнице. Амерпканка са таким вратаоцима и решетком кошта 4 фор 35 новч.

Одговори.

I. Г. П. иарох. Добрица Зашто не ројите вјештачкп ? Како се вјештачки ројсви праве. наћи ћете у мојој књизи „Српски Пчелар“ и у листу нашем од лањске године. Американке доцкан пуштају природне ројеве, зато није никако економски чекати п дреждати за природним ројем, кад можете вјештачкп паправити, да је још бољи и јачи од природнога. 0 шта вам је, да чекате на природан рој још у јулију. Из тога, што вам се врло јака кошница не ће да ројп ни у јулију, видите да није економски чекати и стресатп природне ројеве. Од те јаке американке моглп сте још крајем маја начинити вјештачки рој, па куд бисте онда отпшли. Економскп је само вјештачке ројеве правити. Гл. уредник. Р. Урош Mapufi. Панчево. Изложба пчеларска и предавање о пчеларству не ће бити ове године у Карловцима пего ће бптп предавања у Руми, гдје ће се и штатути за пчеларско друштво претресати. На мој ичелињак можете доћп кад год хоћете. Ако ја не будем код куће, наћи ће се, ко ће вам све показати п разјаснити на пчелињаку. . Гл. у р едн и к. Госи. М. В. учител. Хртковци. Ширина дашчице на мојем је оквиру удешена по дебљини природнога саћа, која изпоси 2 Т / 3 cm. аса клиновима З г / 2 cm. Клинови вире ван оквира с једне и с друге стране по 5 mm. тако, да кад оквир дође један до другога, онда је оквир од оквира пли сат од сата удаљен 10 mm. пли 1 cm. Гл. уредник.

184

Претилата, огласи, рекламације, рукоииси и cee што се тиче уредништва шале се уредништву „Српсног Пчелара“ у Ср. Карловце. Претилату за Србију ирима Пчеларско-воћарска задруга у Београду. Власници Јован Живановић и Иван Маширевић. За огласе и објаве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова а за жиг сваки пут по 30 нов. Неплаћена ппсма се не примају. Рукописи се не - Штампа Српске Манастирске Шташприје.