Srpski sion

Б р . .41.

„СРПСКИ СИОН."

С тр . 499.

ПРЕГЛЕД СЛУШЛЛАЦА СРП. ПРЛБ. БОГОСЛОБСКОГ УЧИЛИШТЛ & и оцена њиховог успеха и владања школске године 1890—91.

ади прегледа ево шнљем славном уредни-

штву „Српског Сиона" оцене слушалаца, који су ове минуле школске године у богословском училишту овоместном били, да у свом цењеном листу обелоданите, како би наш иравославнн српски свет видео и инао, који су и какови су кандидати за свешТенички чин ове године свршили завод овај, и какови су остали, који се и даље још спремају у училишту овом Пре свега да видимо колико је ии које енар хије било унисано у училиште ово :

сЗ е: о

Архидиједеза "к

М О 3 о

X м"

гјГ 5 ^ н

& :г Н. ез И

гор. кардов.

Свега

IV.

1

7

1

3

6

1

10

29

III.

8

6

2

4

3

5

6

34

11

13

2

1

2

2

2

9

31

1.

4

14

3

5

1

3

30

Свсга

26

29

4

.2

16

9

28

.24

Од ових су иступили у току године, и то: из прве године из друге 1 и из треће \, свега иеторица, а до краја године осгало је у заводу 119. По преднаукама уписани имали су:

Година

Испит зрел.

ш. гим. р.

VII гим р.

VI. гим р.

Свега

IV.

19

3

1

6

29

Ш.

23

1

2

8

34

П.

16

3

1

1 1

31

1.

29

1

30

Свега

87

7

4

26

124

Од ових из чстврте године једгн је положио докшоЈЈат ирова. Из друге године има један, и из прве године један аасолуторпјум арава, а један из нрве има два основно-аравна исаита.

Ове школске године примљени у ирву годину са. шестим разредом добили су још 1889. редовност за полажсње училишта од вис. кр. угар. министарства. Сада већ свршвни слушаоци ноказали су овакови успвх и то: 1.) одличан : *Јојкић Василије из Турије — бачке енархије ; 2.) поква.ган : Узелац Ј ван из Врепца — горљо карл. „ ♦ПоновиК Сава из Риђице — бачке „ "Баљанин Василије из Јошана — гор.-к. „ Машић Михаило из Јошана — „ „ 3.) добар: *Ружић Душан из В. Бечксрека — тем. „ *]1родаповић Ј. из Петрова Села — бачке „ *Радовић Димитрије из Башахида - - тем. „ *Николић Григорије из Каћа — бачке „ Др. С Поновић (монах) из М Чанада — тем. „ *Алексић Иван из Арада — темишварске „ *Жигић Симеон из Н. Сада — бачке „ *Хорват Пантелеимон из Херцег-.1ака буд. „ Марковић Никола из Опава — вршачке „ *Симић Петар из В -Кикинде — темишв. „ *Бугарски ТриФон из Адашеваца — архидијецезс Савић Стојан из Подума — гор.-карлов. енарх. Будисављевић пл. Ј. из Пећана — „ „ Шарац Драгутин из Буковца — „ „ *Јорговић Милутин из Јабуке — вршачке „ 4.) довољан: *Михајловић Павле из Н. Сада — бачке енарх. Чичулић Јован из Ст Футога ( за аанрачку или гор.-карловачку има редовосш.) *Гредељ Доситеј из Крстиње — гор.-кар. епарх. Милакара Теодор из Бовића — „ „ Кокотовић Ра®аило из Плашког — „ „ !фанковић Георгије из Вршца — вршачке „ Један има из једног предмета испит октобра да понови ; а двојица нису полагала испита, један је својевољно отступио, а један ниЈе нрипуштен. Октобра ће обојица полагати. *) Под звездицом означени слушаоци имају псаиш зрелости. — Докшорат ирава ина монах др. Сава Поао вип из М. Чанада. — Оетали имају редовитост, те су по довволи впсоког кр. уг. миниетарства иохађали ово учцлиште .