Srpski sion

ДОДАТАК К БРОЈУ 24. „СРЛСКОГ СИОНА" 18!«. ГОД.

СРПСКИ СИОН." Стр. 397.

Б р . 24. за сталног пароха. У свима овим општинама био је уважен и поштован, а због свога вештог појања и богослужења омиљен и обљубљен, и свуда. је оставио лепо име и лспу успомену. Вуковарска општина знала је ценити његове свештеничке способности, и након његовог одласка, дуго је спомињала његову вештину у обављању црквених обреда при разним црквеним свечаностима, у којима је паства његова уживала утеху и насладу духовну. У обављању своје свештеничке дужности био је у иуној мери савестан, тако, да није ни један дан пронустио а да није јутрење и вечерње одслужио. Са особите му ревности и нримерна живота одликовао га је ближенопочивши патријарх Герман Анђелић црвеним појасом, које је одликовање покојник у пуној мери и заслужио. Као свештеник служио је пуне 52 године Богу н народу, и кад је већ услед дубоке старости, а на молбу своју у мир стављен, молпо је, да му буде дозвољено, да може на велике нразнике служити, хпто је доказ, да је смерни слуга светог олтара чезнуо п у добокој старостп својој за црквом и светим обредима њеним. Нека је вечан спомен верном и многогодишњем слузи св. олтара Божјега!

0 Г Л А С И. СТЕЧАЈ. 66 , 1—з Овнм се расписује стечај на срп. вероисповедној основној упразњеној школи у Нађфали (Тем. Вармеђи). Рок стечаја до 12. јулпја, а избор 20. јулија о св. Илији. Плата је следећа: 260. ®ор. у гот. новцу, 31. хектолит. и ,31. литру шенице у нарави, 40. Фор. у име огрева. Пристојан стан с баштом од ј / 2 ланца и у пољу х / а ланца баште. Дужност је учитељу десну Певницу држати, и све школском уредбом проиисане предмете у школи предавати, — н пероводство водити. Молбенице имају се упутити месном школском одбору. Первенство ће имати који се лично представи. Из седнпце цркв. школског одбора држане у Нађфали 31. ЗГаја 1892. Павле Ристич, Вељко Аничић, перовођа. предсједник зпк. одбора.

ЕДИКТ. в2, 1-3 Анђелија рођ. Теодоровић супруга Љубомира Бошњачког из Сибача, која је незнано куда у свет отишла, овим се позива, да у року од 6 месеци рачунајући од ирвог уврштења едикта овог у новине, потписаној Консисторији или сама лично предстане или место свога пребивања обзнани, ношто ће иначе против ње поведена бракоразводна парница и без ње окончана бити. Из седнице Архид. Консисторије у Карловци 12. (24.) маја 1892 држане. Архидијецезална Консисторија.

СТЕЧАЈ. 6«, х-з На установљено место забавиље овнм се расписује стечај. Плата је забавиљи: 300 ®ор. са петогодишњом повишицом од 1О°/ 0 , слободан стан и огрев. Изабрана забавиља дужна је за годину дана прописани иснит забавиље ноложити. Рок стечају траје до 11. (23.) јула т. г. У Кумани 30. маја 1892. год. Школски одбор.

ДРАЖВЕНИ ОГЛАС. 69, 1_з На основу скушитинског закључка српске иравосл. цркв. шк. општине ађанске, а усљед одобрења сл. епарх. управе у Новоме Саду расписује се овим дражба на мањак ради чишћења целокупне поз.тате и светих икона (а евентуално и оправљања истих), као и бојадисања целе овдашње српско-прав. св. ц р к в е и з н у т р а м а с н о м б о ј о м (уметничко пластичком имитацијом). По зготовљеном предрачуну износи: а) цео посао за чишћење икона и позлате 860 Фор. а. вр. б) бојадисање цркве изнутра масном бојом 325 „ „ „ Укупно 1185 Фор. а. вр. Услови су ови: Сваки је лицитанат дужан 10% од горе изложене своте пре дражбе у име пишманлука положптн. Општина задржава себипразо поверењапрема подузимачу. — Подузимач издаје општини писмену јемчевину на 3 године дана за обављени посао. Ближа услоВља могу се код председништва сри. цркв. општине у Ади видети свагда, као и на сами дан дражбе, која Не се одржати дана 29. јуна (11. јула) о. г, у 3 сахата после подне у дому цркв. општине. У Ади 1. јуна 1892. Одбор.