Srpski sion

Бр. 39.

СТЕЧАЈ. 170 2-2 Па ново-установЉено учнтељско место ерп. нар. вероисповедне школе Пивничке отвара се стечај. Плата је учитељу 400 Фор. у готовом новцу. Дал.е слободан стан, састоје1ш се па две собе, кујне, коморе п штале и баште у стану. Два Фата сламе за огрев и од погреба где буде позван 50 нов. Учитељу у дужност спада све закопом про писане нредмете у школи предавати, лсву певницу с пјепијем заступати и децу у пјенију обучавати, о нарастосима бесплатно нојати н сваке друге педел,е поФТорну школу држатн. Рок стечају траје до 1. октобра по ст. к. И: Ј . седнице школског одбора, држане 8. септембра 1893. I'. У Пивиицима , 13. септ. 1893. год. Ђорђе Димић Лазар Добројевић перовођа. п?,рох и школски надзорник

К. 353/347 ех 1893.

171 2—3

ЕДИЕ Т. У бракоразводној иарници Анастаеије Аничине ро1). Бугарски иа Кулпина протнв Димитрија Аничиног, који је незнано куд у свет отумарио — овим се речени Димитрије нозива, да у року од 90 дана консисторији овој или лично предстане, или место свог пребивања саопшти. пошто ће се иначе нодигнута нарница и без њега окоичати. Из седнице Консисторије бачке у Ноеом Саду, 28. јула (9. авг.) 1893.

Консиеторија Вачка.

С Т Е Ч А Ј. 2-3 Овим се расписује аоновни стечај на једно забавиљско место у срн. забавишту у Ст. Футогу. Илата је 300 Фор., у име стана 50 Фор. У случају, да се оспособљено лице не пријави, учитељице Срнкиње, са оспоеобл.ењем из мађарског језика, имају првенство. Изабраној се ставља рок од 1 године дапа, да исгшт за забавиљу положи. Молбенице ее шаљу овом шк. одбору. Рок стечаја најдаље до 15. окт. т. г. (по ст,). Из седнице држане у Ст. Футогу 11. септембра 1893. Председништво срп. црквено-школске онштине.

С Т Е Ч А Ј.

100

Радп нопуњења широхије Рац-Титошке расппсује сс конкурс. Ко ову парохпју получптп желп, пма своју ииетрунрапу молбу за 4 недел.е од првог увршћен.а овога стечаја у „Српски Сион" овамо ноднети. Консисторија Епархије Буднмске.

ЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕША АНТ0НА НОВОТНИЈА израђузе по најновијој и старој систсми, са гвозденим и дрвеним крунама хармонично удешена звоиа, са гараннијом на више година. Такође прима горља звоноливиица стара пукнута звона на преливање. Особито препоручује своја произведена и одликована ПАТЕНТИРАНА ЗБОНА, која имају дуготра^ан, снажан и дубоки звук. Једно овако звоно од 300 кила изједиачи се еа ввуком од других од 400 кила. Даље стубове за звона од гвожђа, еолидна и врло лепа; звона или шоље за сатове од метала као и еве друге иредмете. од месинга и метала што у ову струку спадају по најумеренијој цени. Звона у тежини од 100 килограма на нижз, као и врло добре шмркове за локомотиве, баште и за руке могу се на стоваришту увек готових добити Поруџбине шзрађује брзо и тачно Антон Новотни, 137 5—6 Темишвар, Фабрика.

;

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку, Цена жу је: За Аустро-Угарску, Босну н Херцеговину на годину 4 фор., на но године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије ирима иретплату књижара В. Валожлћа у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад, За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 иовч. од једиог реда ситник слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се пе примају, — Рукописи се не враћају. Издање и штампа: Српске Манастирске Штамнарије у Новом Саду.