Srpski sion

„СРПСКИ СИОН."

В р . 24.

I ш Џ ш

| ЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТА.ЛА АНТОНА НОВОТНИЈА | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ е препоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду [ нових звона и за нреливање пукнутих звона у свакој вели5 чини, као и за целокупно хармонично удегаено звоњење, прое виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се е звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном мее сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. 1 Особито преноручујем од мене и.знађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама провиђена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 198 12—26 Илуетровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко.

ТВОРНИПА ВЕЛИКИХ САТОВА П. Ђ. ПАНТЕЈ1ИЋ.А У ЗЕМУНУ.

Ј.ил

Н Е

НОБЕ Т0Р0Н>СКЕ САТОВЕ израђује за цркве, школе, магистрате и све јавне зграде по најновијој конструкцији (ВгаШвеЛ & ВИЛеп^ап^) и умереној цени, нрима старе на оправку и реконсгрукцију. Предрачуне шаље на захтевање бееплатно. Сиромашнијим опшшипама даје па ожалашу.

63

4—15

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на но године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За странв земље : на годину 5 фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Иоједини бројеви стају 10 новч.

Претплата, огласи, стечајеви п рекламације шаљу се Српској Манастирокој Штампарији а остали рукописи уредништву „Српоког Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситиих слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Издање и штампа: Српске Манастирске Штамнарије у Иовом Саду.