Srpski sion

Врој 6

„ернеки смон

Стр . 95.

Мандарић 60 К; Милан Његомир 55 К; Танасија Мандарић, Милош Граовац, Ђукан Новковић Вожин и Ђукан Новковић Марков но 50 К; Дмитар Цетина 45 К; Јовица Драгосавац; Петар Мандарић-Акчија и Симо Мандарић по 40 К; Танасија Граовац и Стојан Кричковић ио 30 К; Никола Ћурчић, Стево Богдановић, Јово Мандарић, Никола Црнокрак, Миле Кокот, Јово Ћурчић, Дмитар и Никола Тодорић, Јован Новковић, Никола и Мане Поновић ио 25 К; Исо Његован 15 К; Миле Поповић и Тапасија Богдановић по 14 К. III. Жз Лемонта: Миле Мандарић 60 К; Дмитар Узелац и Марко Доброта по 50 К; Мићо Драгосавац и Пикола Узелац по 35 К; Божо и Миле Мандарић и Симо Драгосавац по 25 К; Исо Пањевић, Божо и Миливој Поповић по 20 К; Исо Наранчић 15 К; Исо Богдановић, Никола Његомир, Раде Роговић и Тома Иавичић по 10 К; Никола Цигановнћ 5 К. Свима вама, племенити дароватељи, црквена онштина најлепше благодари и моли иреблагога Господа, који вас је упутио на тако нлеменито дјело, да вам накнадн ваш дар срећом и лијеним здрављем, да нам се здрави и напредни повратите у свој „стари крај". Најусрдније благодаримо и тринаесторици нриложника из комшинских села, којих се чеетита имена налазе међу горњима, а који без ичијег наговора приложише укупно 140 К. Првацима, који из скромности неће да им се имена посебно истичу, изричемо искрено нризнање и највећу благодарност за њихов труд и пожртвовање при сакупљању прилога. Остале прилоге, за које нам је јављено, да су на другим крајевима сабрани, објавићемо чим нам искази и новци стигну. Срнска православна црквена општина у Врепцу, (п. Медак; Лика) на св. Саву 1902. Перовођа: Предсједник: Радивој НаранчиЋ. А. Онлопџија парох. ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ.

п 1 -з СТЕЧАЈ, ■ у смислу закључка ванредне главне екупштине српске православне црквено-школеке онштине у Земуну, од 3. (16.) Фебруара 1902,, овим се расписује стечај на упражњено место учитеља "евачке ноталне школе ученика ерпских вероисноведних школа.

Стим местом скопчана је годишња плата од 800 круна, а након једногодишњег ревностног службовања повисиће се плата са 400 круна, а осим тога 200 круна као певац светониколајевске цркве. Плату од 800 круна исплаћиваће црквеношколска општина из благајне српско-школског Фонда, а 200 К из благајне свето-николајевске цркве. Изабраном дужност је: 1. Да мушку и женску децу овомесних сриских вероисповедних школа поучава у за то одређеним сатовима нотном иојању и певању, и то у оном обиму како то месни школски одбор с њиме установи; и да са школском младежи на свршетку сваке школске године држи јавни иснит. 2. Да држи леву певницу у евето-николајевској цркви. На ово место могу компетовати оспоеобљени срнско-народни учитељи који су иодједно оснособљени и за ликовође. Молбенице поткрепљене с дотичним сведоџбама као и са лечиичком сведоџбом нека се најзад до 25. Фебруара (10. марта) 1902. ноднесу. У Земуну 3. (16.) Фебруара 1902. Неровођа: Предеедник: Тома Марковић, Петар Петровић. АД бр. К. 1261 ех 1901. 39 ех 1902. 5 3 — 3 С Т Е Ч А Ј. Овим се ионово расиисује стечај на упражњену парохију IV. разреда у Дивошу те се позивају компетенти, да своје прописно инструјиране молбенице овој конзисторији до 15. Фебруара но ст. кал. о. г. иадлежним путем поднесу. Из седнице архидијецезалне конзисторије, држане у Карловцима 17. (30.) јануара 1902. Георгије с. р. Патријарх. Бр. 87. К. 18. ех 1902. СТЕЧАЈ 2 _ 3 10 Исписује се на парохију VI. разреда у Капелни са роком до 15. (28.) марта 1902. год. Молитељи имају нрописно обложене молбенице своје до реченога рока надлежним путем потписаној Консисторији поднијети. Из сједнице Епарх. Консисторије у Пакрацу, 16. (29.) јануара 1902. год. држане. Мирон с. р. \ епиекоп.