Srpski sion

„ОРИОКМ

ОМ01. б

(Ј тр . 295

народним основним тколама и том нриликом је овакав успех показала: Из науке вере „ женског ручног рада и то: „ промаљивања „ нлетења „ мрежања „ везивања „ белог и шареног веза „ кројења и шивења белога рубља п „ . „ хаљина „ разних начина крпљења Из кућарства „ опште педагогике „ методике женског ручног рада „ срп. језика и пословне стилистике „ рачуна „ цртања Пошто је према томе прописаним захтевима са уснехом одговорила, овим се проглашује, да је способна за обучавање женског ручног рада у српским народним основним школама. У Сомбору

председник

управитељ м. п.

чланови иепитн. поверенетва:

§• 11. Испитна такса ја за овај испит 40 К, за поправни по предмету 10 К, за истављање дипломе 2 К. В) Правилник о полагању иепита за оепоеобљење хоровођа. У српској учитељској школи сомборској могу учитељски кандидати или већ оспособљени учитељи полагати испит за оспособљење за хоровођу. §• 2. Кандидати полажу испит из теорије музике, из хармонијског нојања и певања, из свирања на једчој музичкој справи и из знања о управљању са певачким зборовима. Испит овај се дели на три дела: на писмени, усмени и практичан исгшт.

§. 3. Испитно поверенство се састоји из повереника Школског Савета, управитеља, учитеља харм. појања и певања и свирке, и осим тога још два одређена члана ПроФ. Збора. §• По свршетку овога испита држи се конФеренција у којој се према одредбама Правилника о полагању испита за учитељско оспособљење, решава о успеху испита. Кандидатима, који овај испит положе, издаје се овака сведоџба: Бр. ех. Сведоџба.

који је године оспособљен за учитеља српских народних основних школа, пред потписаним испитним поверенством полагао је год. испит оспособљења за хоровођу, и том приликом је овакав уснех показао: Из теорије музике „ хармон. појања и певања „ свирке на „ управљања са певачким зборовима За верност горњега потписујемо ову сведоџбу и снабдевамо је заводским печатом. У Сомбору,

Поверенкк Шк. Савета Управитељ Учитељ мувике

Чланови иеп. пов.

§• 5. Испитна такса је 20 К. За сведоџбу се плаћа 2 К. Из седнице сри. прав. нар. Школског Савета, држане у Карловцима дне 18. (31.) марта 1902. године. Георгије с. р. Патријарх.