Srpski sion

Ег. 31.

С тр . 495.

Књижевни огласи.

Јавља се ерпском православном свештенству у Хрватској и Славонији, да се нод потиисане штампарије могу добити от лтампани од 17. Јануара 1896. године 0 ВЕРОИСПОВЕДНИМ ОДНОСИМА и ПРОВЕДБЕНА НАРЕДБА за исти закон. Обе књижице стају 40 фил , а свака за себе 20 Филира. Срска Манастирска Штампарја,

Као прилог уз „Гласник Прав. Цркве у Краљ. Србији" за г. 1906. ттампана је књига: СРПСКА Б0Г0СЛ0ВСК1 КЊИЖЕВНОСТ У ГОДИНИ 1901 2 1905. од Др. ИЛ. ИВАЧН0ВИЋА и П. В МАРКИЧЕВИЋА Књига (120. стр. вел. 8°) стручњацима се бесплатно ставља на расположење. Обратити се треба на Дра Илију ИвачковиЛа (Делиблато у Банату).

Изашла је из штампе у издању ,,Богословског Гласника' у ограниченом броју примерака АВТОБИОГРАФИЈА 1'ИКАНОРА ГРУЈИЋА некадашњег епископа пакрачког ва штампу дриредио : Архимандрит Иларион Зеремоки. Ово зиачајно дело изнело је 13 та бака велике 8°, цена му је 3 круне, а за претплатнике ,Богослов. Гласника" 2 круне. Са поштарином 45 фил. више. Новац се има слати на администрацију ,,Богосл. Гласника" у Карловцима.

ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. Бр. Е. К. 267. ех 1907. 44 2-3 С Т Е Ч А Ј. Расииеује се овим стечај на парохију III, цлакевнога разреда у Шаканлијама у иротоир(звитерату Костајничком. Молитсјби имају своје прочисно обложене молбенице надлежним путем овој епарх. Конзисторији поднијети до Успенија Нреевете Богородице о, г. Моибенице ириспјеле преко тога рока неће се у обзир узети. Из сједнице епархијеке Конзисторије горњокарловачке, држане у Плашком, дана 21. јуна 1907. године. Нредсједништво. Број Е. К. !?6. ех 1907. 1-3 46 Е Д И К А Т. Овим се сбавјештава Симеон Јаковвћ сада непознатог боравпшта, да је њсова жена Емилија еада у Утињи покренула против њега бракоразводну парницу код ове Еиархијске Конзисторије, па се позива да се у року од 90 дана, рачунајући од дана првог уврштења овог едикта у „Српеком Сиону" пријави овој власти или лично или ВЈеродостојно писмено ијш преко свога на законит начин оп)номоћеног заступника, јер ће ее иначе речена парница и без њега и на његову штету окончати. Из сједнице Еиарх. Конзисторије, држане у Нлашком, 21. јуна 1907. Предсј едништво. Бр. Е. К. 340. ех 1907. 47 1—3 С Т Е Ч А -Ј. Распиеује се овим стечај на парохију I. плаћевнога разреда у Свиници у протопрезвитерату костајничком. Молитељи имају своје пропиено обложене молбенице надлежним путем овој еиарх. Конзисторији иоднијети до св. Петке о. г. Молбенице нриспјеле преко тога рока неће се у обзир узети. Из сједнице епарх. Конзисторије горњо-карловачке, држане у Плашком дана 26. јула 1907* Предсједништво.