Srpski tehnički list

ВроЈ 5 и 6.

лим вас изјасните се: на који би начин требало ово учинити.

Ковачевић Јован. — Предлаже да се г. Ивковићу депешом заблагодаримо а г. Рувидићу пошаље депутације од 2—98 члана.

Скуп прима овај предлог.

Браљинац Сава. — Предлаже да се изјави благодарност досалањем Управном Одбору на његовом коректном држању према Одбору Општине Београдске, а у питањима канализације и кеја.

Скуп прима овај предлог. .

Председавајући. — Моли благајника да прочита предлог за буџет друштв. у години 1895—96.

Пошто га је благајник прочитао, моли скуп да чини примедбе, ако би их имао.

Главинић Коста. — Управни је Одбор саставио такав буџет какав је заиста потребан, дакле, нећемо имати да чинимо бог зна какве примедбе. Само би имао да пита да ли је покушавано, да се штампа „Технички Лист“ у каквој другој штампарији пошто је државна веома скупа.

Председавајући. — Заиста је Државна Штампарија најскупља, с тога ће садањи одбор предложити новом да нађе другу штампарију.

Стаменковић Никола. — У Државној Штампарији рађено је с тога што смо њој дужни, па је незгодно било напустити је док се не одужимо. Али ипак због велике цене Управни је Одбор решио, да је напусти.

Главинић. Коста. — Истина незгода је због израде слика, али држи да би се јефтиније добијале на страни но у Државној Штампарији. Али то не треба да смета новом Управном Одбору, но нека кида са Држав. Штампаријом. ~

Стаменковић Никола. — Управни је Одбор донео одлуку да више не штампа лист у Држав, Штампарији. — Не слаже се саг. Главинићем, да се слике на страни израђују. — ртву око израде слике треба удружење да подноси те да ову грану потпомаже, — У начелу, Управни је Одбор решио да набави потребан алат, а за израду слика да даје хонорар једном човеку који се већ пријавио. Али у оскудици новца ово решење није остварено, и оставиће се новом Управном Одбору да га изведе у бољим новчаним приликама.

(ем овога, г. Стаменковић напомиње, да је ово прва година у којој се износи буџет, и доста је на брзу руку израђен. — У Уставу нема ничега прецизираног како се има израђивати овај буџет, с тога би он предложио : да у будуће, Управни Одбор, најдаље за 15 дана шре главног скупа штампа буџет и разда. члановима. Сем тота, да се састав буџета врши са Контролним Одбором.

Главинић. Коста. — Предлогу г. Стаменковићевом додаје и овај: да се новчани део о стању благајнице аутографише на 15 дана пре главног скупа, дакле, кад и буџет.

Председавајућм. — Примају ли се предлози г.г. Отаменковића и Главинића 2

Снуп прима оба предлога.

Председавајући. — На реду је избор нове управе.

За прегледање кандидационих листа изабрани су: гл. Боди Ираклије, Манојловић Нестор, Ковачевић Јован и Др. Марковић Стева.

По свршеном избору ушли су у одбор следећа. господа :

Јосимовић Миливоје;

Селесковић Тоша;

Стаменковић Никола;

РАД УДРУЖЕЊА

СТРАНА

Ивачковић Светозар;

Тодоровић Влада;

Николић Миша;

Вуловић Велислав;

Павлићевић Миливоје; и

Рувидић Милорад.

Од изабраних 9 одборника, скуп је изабрао за председника г. Јосимовића Миливоја а за потпредседника г. Селесковића Тошу.

За Контролни Одбор изабрана су следећа господа:

Манојловић Нестор;

Јовановић Коста; и

Ковачевић Јован.

Предсеоник закључује састанак у 12 часова и заказује за после подне у 8, часа.

САСТАНАК ПО ПОДНЕ.

Председавајући отвара састанак у 3, ч. по подне и доставља да ће сад г. Живковић Коста држати предавање „0 начину како треба трасирати железнице“,

„Кивковић Коста чита своје предавање.

Председавајући. — Благодари г. Живковићу на његовом лепом предавању и пита скуп хоће ли дискутовати о њему,

Пошто је скуп изјавио да жели одмах о неким питањима дискутовати, прешло је се на дискусију у којој су учествовали: г,.г. Стефановић Јевта, Тодоровић Влада и Јовановић Коста. Нужна пак објашњења давао је г. Живковић Коста. Е Е

Председавајући — чита писмо г. Андоновића Милана, професора Велике Школе и бив. друштв. благајника, у коме доставља скупу: да је бив. друштвени момак осуђен свима судовима на две године робије за фалсификовање признаница, па га моли, да према оваквом стању ослободи Управни Одбор удружења од дужности, да њега, дугогодишњег председника удружења, држи и даље у обавези, па да му признаницу пошље на уништење.

Јовановић Коста. — На прошлом скупу решено је да се од г. Андоновића наплати извесна сума, па ако је у овоме писму реч о њој, онда се не може ослободити, Др. Марковић. Стеван. — На прошлогодишњем скупу решено је о овоме и то решење не треба мењати. Удружење је доста сиромашно да би могло праштати благајницима грешке учињене из небрежљивости.

Председавајући ставља на гласање молбу г. Андоновићеву. Скуп решава да се дуга не ослободи.

Председавајући. — Имам да испоручим поздрав од г. Јосимовића, председника, који је болестан.

Окуп се одазива са хвала.

Председавајући. — Саопштава, да је дневни ред исцрпен, жели члановима срећан пут и затвара састанак. (После овога чланови су прегледали планове Честобродичког пута, уступљене скупу за ову прилику добротом г. Ђурковића Марка, начелника Министарства. Грађевина).

Председавајући, Тоша Селесновић. Секретари,

Миливоје Павлићевић

Милорад Н. Поповић

Јован Андрејевић.

ои

9%