Srpski tehnički list

— 208 =

Кори ирИ

Личне вести

Добротвор Дома Српских Инжењера и Архитекта. Господин Васа Тешић грађевинари ванредни члан нашег Удружења полоскио је благајни удружења 500 — пет стотина динара, као свој прило: за подизање Дома У (оужења. Управни Одбор изјављује овим путем своју најтоплију захвелност г. Тешићу и увршћује га у ред добротвора Удружења.

Стечаји

Стечај Опшгипи града Круглевца потребан је један инжењер, који морал имлти квапифигације државгог инжењера, а који ће вршити све огштинске техничке послове у границама атара општине града Крушев да.

Годишња је плата до 7000 динара, без икаквих других додатака. | Са изабратим кандидатом општина Пе закључити уговој најмање за три године.

Понуде са документима треба слати о:штини Крушевачкој“најдаље до 20 азгуста ове године.

Конкурс

Дирекцији Српских Државних Железница, а за Управу Сењског Рудника, потребан је рударски инжењер за рудник угља у Равној Реци.

Онај који жели да се ове службе прими нека поднесе молбу Дирекцији Српских Државних Железница са овим документима :

1) Кратак опис свога живога (симсшит уцае).

9.) Св:дочанство о положеном испиту за рударског инжењера;

3.) Доказ да је провео на практичном раду најмање две године у једном руднику угља било у Србији или на страни.

Првепство имају они који имају више од две годипе рударске праксе и који још и српски говоре.

Постављење одма“,

Бр. 25042/10. Из Дирекције Српских Држав- |

них Железница 19. јула 1910. године, у Београду.

Граћевинарск; вести

Лицитација за грађење зграде са 40 соба у Бањи Когиљачи одржаће се у грађевинском одељку начелстви подринског на дан 18 августа ове год.

Предрачунска је сума 69867,04 дин. а кауција 7000 дин,

Нов камени пропуст од 3,60 м. распона саградиће се ове год. преко Анђелића Потока на путу Гуча — Ивањица по пројекту окр. инжењера г. Свет, Теодосијевића.

Предрачунска је сума 3664,44 дин,

Обавештење,

Од новца скупљеног за излет у Цариград претекла је извесна сума. По обрачуну који је предао г. Ђура Николић а контролисали г. П. Димић и М. Сарић виши инжењери Мин. Грађевина, има се сваком излетнику ' вратити сума од 15,80 дин. од особе.

Умољавају се г.г. излетници да потписатог известе, желели и где да им се припадајућа сума пошље или да се задржи за отплату чланских улога, у ком би им се случају послале признанице.

5. августа 1910. у Београду.

Благајник Улружења инж. Душан Божић.

Благајникова пошта.

Од господе претплатника из Београда примили смо на име претплате за лист, и то: по 20 дин.

за целу 1910 год. од г. г. Израило Руса индуст,, Дим. Бошковића предузимача, Прометне Банке, Кланичког друштва, Управе Фондова. Железничке Дирекције, В. Герке агента, Жив. Србића предуз,, фабрике „Гођевац“ Ђ. Вајферта индустр., Задруге за подизање зграда, окр. одбора окр. београдскоги Љ. Крсмановића трговца за целу 1909. год, од Београдске Трг. Банке, Ст. Стефановића индустр., (Ст, Симона члана самост. моноп. Управе.

по 10 дин. за 1 полгође 1910 год. од г, г. Ото Голднера грађевинара, П. Михајловвића вишег контрол, Ј. Коена инжењера, Рада Томића инжењера, Милорада Гајића инжењера и Браће Ђорђевића трговаца за П полгође 1910 год, од г. Јакова М. Алкалаја агента. за П полгође 1909. год. од г. Косте Живковића предузимача, Кланичког Друштва и Љ. Прапорчетовића инжењера.

А

г, Драг, П Лазаревић инжињер, повереник за округ тимочки послао нам је покупљену претплату за лист и то: од Лазара Јовановића предузим. 20 дин. од 1-М1-909 г.

до 1-УП-910 г. од г. Ристе Ђорђевића предузим. 30 дин. од 1:1-907 до

1-У1-908. г.

г, Тома Б. Стојиљковић предузимач из Рупља, послао нам је претплату за лист за 1 полгође 1910. год,

Г. Бож. Минић виши инжењер, повереник за округ крајински, послао нам је покупљену претплату за лист и то;

од г. Ивана Стојановића из М. Пека 10 дин, за 1 полгође 1910 г, и од г. Манојла Николића предуз. из Неготина 30 дин. за целу 1909 и 1 полгође 1910 год.

Г. Никола Јовановић надзорник пруге из Пирота послао

нам је 10 дин. на име претплате за лист за целу 1910 год.

СИДНИ ПРАУНУКА (ако 16 о во БОА Би Власник за Удруж. Срп. Инжењ. и Архитекта Влад.П. Митровић ванр. професор Универзитета. одговорниуредник: Јефта Т. Стефановић редовни професор Универзитета Штампарија К Грегорић Друга — Београд