Starmali

„ СТАРМАЛИ" БРОЈ 8. ЗА 1879.

52

БИСМАРКИ И АНДРАШИ.

1. г. з. 1, Досад су били веома близу. 2, Сад су се још векма приближили. 3, Ако то приближивање још и даље устраје, могло би напоследак (сачувај боже) још и овако изгледати.

Господар Црвенко. Господар Црвенко Он је богат госа, Ал болује давно Од црвеног носа. Доктори су њему Разна сретства дали, На иоследак су га У илиџе слали. Доктори га шиљу, А Дрвенко псује, Он за купатила Неће ни да чује. Ал ономад својевољно У Топлице оде, Јер је чуо да је тамо — Понестало воде. Тек што тамо стиже А вода нагрну, Господар Црвенко Љут се кући врну. — рм.

К о к и ц е. Ономад је од једног београдског званија дошло писмо управљено на г. Косту Бранковића ректора велике школе. Писмо је враћено са понизном приметбом, да је исти господин умро пре 8 година. Орлов, благајник одеског слов. друштва, спапшио је сумицу од 400 талира. Он је то учинио ради опомене, да се од сада не мећу орлови за благајнике. Лојд је ушао у траг да је руска полиција у споразумењу са нихилистима, — само што баба не каже, је ли сан снида ил га је зажелила. До душе и то је истина, да су до сада атентатлије ишле пешке, а сад су на коњу. Није згорег ни то прибележити.

У београдском позоришту. Синчић. Јели, татице, од чега се прави тај гас? Отац. Гас се прави од угљена. С и н ч и ћ. (Зачуђен) Е да!! 0 т а ц. А да шта си ти мислио ? Синчић. Ја сам мислио да се прави од бела лука. Отац. До душе, ако ћемо по мирису судити, можда ти имаш и право.