Starmali

„стармали" број 15 за 1879. 117

КО ХОћЕ МИРА, МОРА ДА Ј1АВИРА, Богоридес

Бидите-ли шта ми је на глави? Шаиже насе! Ето сад нема ништа! Хокус покус! А гле сад шта је|

За невољу и на захтевање умем и овако. Само молим вас лепо да не буде овако.

К о к и ц е. Није то тако било као што се нриповеда. Ја сам само рекао: која се удавача не зна Богу молити, бар еека ми пошље петицију, па ћу је разрешити. П 0 п м.

На предлог неких Сентомашана расписаће Српска Матица награду за дело под насловом: Требају-ли се српски свештеници управљатипо здравицама, или по чему другом".

Ипак би боље било да исти попа није сејао мађарски језик по српекој цркви. Јер као што се види: мађарски језик ниче и тамо где се не сеје.

Покојни Гискра пре него што ће умрети много се заносио и бунцао. „Ја сам" рече „мииистар у Босни. Пуштајте ме тамо. Ја знам шта је задатак немачки у словенским земљама" и т. д." Заиста згодна тема за бунцање.

(Н. К) Вели се да су женске јак стуб нихилизма. и ја сам тога мнења. Јер од како сам се оженио немам никад у џепу ни фенига.

У Њујорку у некој менажерији десио се случај да се камила свадила са слоном и одржала мегдан. Ово нека забележе они који свој нос у свашта турају.

Блаженопочившем господину Н, Петровићу Петефијевом оцу. На оном свету, Ви сте ономад у 65. броју „Заставе" добили крштено писмо од преч. г. архимандрита Саве крушедолског, којим вам се посведочава да сте „вере римске, аНаз Буњевад." Али пошто издавање крштених писама р и м о к атолицима није посао православног свештенства, то би добро било да се одсада у подобним приликама обратите на римокатоличко свештенство, с тим више што у ова кобна времена виши клир православне цркве има много прешнија и важнија посла него издавати римокатолицима крштена писма. Опростите нашој слободи; молите Бога да јој и ОН опрости. Стармали. Анета и Жанета, Анета. Кажи ми право, ма шер, кад би дошло озбиљно до удаје, т. ј. од два зла једно да бираш, — коме би ти пружила твоју ручицу : карташу или пијанцу. Ж а н е т а. Е, ма сер, то ти немогу сад негледуш казати, то зависи од тога, који би ме ггре запросио.