Starmali

144

,СТАРМАЛИ« БРОЈ 18. ЗА 1883.

Ењижевни огласи Изишла је књига ЕЛА

Ј

'ВЖРЖ ЈАК1ЈЈИЋА КЊИГА УШ ДРАМЕ Цена је и овој књизи динар и по. Од I до VIII књиге могу се добити још све књиге: Штампа се и IX књига и скоро ће бити готова. Цретплата нека се шаље књижарници Велимира Валожића у Београду. ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВШ У НОБОЖ САДУ ПРОДАЈЕ СА СВОГА СТОВАРИШТА : Нњиге за шнолу: Буквар са сликама за срп. оон. школе од Дра ђ.

Упутство уз буквар за основне школе . . . Црквено-словенски буквар са читанком од Дра !)• Натошевића гл. школ. реФ. ново издање, Читанка за други разред српске основне школе од Дра ђ. Натошевића гл. школ. реФ. . Рачунски примери за учен. 3 ћег раз. ос. шк. » » » » 4 -ОГ » » » » » » » 5-ог » » » » » » Ћ 6-ОГ » » » Зоологија за учитељ. и више девојачке школе израдио Владан Арсенијевић, проФ, учитељске школе у Карловцу, цена Велика катавасија Мала катавасија Ђимнастичке игре са сликама Део I. . . . Одабране народне песме за учење на изуст у срп. основ. школама, друго издање . Дисциплинарна правила за учитеље срп. оч новних школа Наставни план за срп. нар. учитеље . . . Нове метарске мере

16

н.

10

У!

16

»

24

п

8

н.

8

V

10

У)

8

80 1*20 1*10 10 20 10

1-во ц. к. овер. дунавско — паробродно — друштво

пошт. лађа почињући од 3. (15.) ЈЈЧ\ Марта до даље —наредбе. У ЗЕМУН: уторником, средом ; нетком, суботом и недељом после V*5 сати п. п. У ТИТЕЛ: средом и педељом после ^5 сатип. н У ОРШАВУ и ГАЛАЦ : средом, петком и недељом после 1 ^5 сати п. п. У БУДИМПЕШТУ: понедељзиком, средом, четвртком, суботом и недељом у 1 /з11 сати пр. п. ОТПРАВНИШТВО. ОГЛАСИ.

КО ГОД ИАТИ ОД ЗУБОБОЉЕ дајем му 500 ДУКАТА ако и после уиотребе Коте-ове водпце за зубе (КоШе'б 2аћпта88ег) и онет осети бола у зубима ил непријатан задах уста. А ко жели чисте, лепе и здраве зубе имати, нека употребљује Коте-ов прашак за зубе као и четке за зубенајбољег производа, 1 ком. стаје 30—50 нов. Прашак за зубе 1 кут, 30 нов, а водица за зубе 1 Фдаша 35 новч, Све ово може се добити у Новом Саду у трговини БРА6.Е М. ПОПОВИћА. С поштовањем Јок. Стеог^ КоЉе, 2—2 НоГ-Шегап!

Но поручи на више ових књига за готов новац илиуз поштарско поузеђе (рег ЈУасћпаше), добија 15—20, а код неких од ових књига 40°' рабат. Штампарија А. Пајеви^а у Новом Саду. .......

ЗВОНА

израђује дивница

2—12

ЂОРЂА БОТЕ СИНОВА У ВРШЦУ- Јј^

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВ1ША У НОВОМ САДУ.