Starmali

168

,,СТАРМАЛи'' БРОЈ 21 ЗА 1884.

ЧИТАНКА ЗА ТРЕЋИ РАЗРЕД СРПСКЕ НАРОДНЕ ШКОЛЕ ОДОБРЕНА ОД С1'ПСКО-НАРОДНОГ ЦРКВЕНО ШКОЛСКОГ САВКТА Цена 28 новч.

Обраћајући пажњу г. г. шнолских старатеља и учитеља иа ову нову књигу, препоручујемо уједно и остале школске књиге нашега рааијега издања, као: Буквар са сликама за срп. осн. шк. ново издање 16 н. Упутство уз буквар за основне школе 10 „ Црквеео слов. буквар са читанком ново издање 16 и Читанка за други разред српске осн. школе 24 в Рачунски примери за уч. З.-ћег разр. осн. шк. 8 „ » » 4.-ог „ ,, „ 8 „ » » » 5.-ог „ „ „ 10 „ » » » б.-ог „ 8 п Зоологијаза учитељске и више девојачке школе 80 „ Велика катавасија 1.— „ Мала катавасија 20 „ ђимнастичке игре са сликама. Део I. 1.— „ Одабране народне песме за учење на изуст у срп. основним школама друго издање 10 „ Дисциплинарна правила за у чит срп. осн. шк. 10 „ Наставни план за срп. нар. учитеље 20 „ Нове метарске мере 10 „ Ко дакле жели да горње књиге из прве руке добије, нека се обрати подписатој накладној штампарији од које ће добити највећи књижарски рабат. Иначе могу се ове књиге добити и у свима српским књижарама. Штампарија А. Пајевића у Њ Саду.

СВЕДОЏБА,

Еотиисани ови51 изјављују, да су на основу тачног истраживаља дошли до закључка, да је папир за смотке „Ге Ноик1ои". из шранцуске творнпце папира за смотке господе СаИеу & Непгу у Парису, особите каквоНе и да нема у њему никаквих страпнх саставних делова нарочито пак штоФова, који би здрављу шкодиди. У Б е ч у, 24. маја 1884. Др. Ј. Ј. Посд, с. р. ред. јаван проФесор хемијске технологије на ц. кр. техничкој великој школи. Др. Е. Дудвиг, с. р. ц. кр. проФесор медицин. хемије на бечком свеучилишту. Др. Е. Липман, с. р. ванред. проФесор хемије на бечком свеучилишту. (Правоваљаност горњнх потписа потвр[јена је од Др ЈФормана, ц. кр. бележника у Бечу. Горња сведоџба потврђена је од ц. кр. минпстарства снољашњпх послова н од Француског иосданства у Бечу 28. маја 1884.

ОГЈ1АСИ. СТАКЛАРСКА РАДЊА ЂОРЂА ДАВИДОБЦА, иресељена је сада преко пута од досадашњег локала, у кућу госпође удове СтеФановић у ћур^ијској улици. Променом већега локала увећао сам своју радњу у свима сортама, а нарочито у стаклу, порцедану, огледалима, лампама, оквирима и т. Д. Сви стакларски нослови примају се на израду уз најумеренију цену и солидну послугу Према томе молим за многобројну посету. С поштовањем ђорђе Давидовац, стаклар.

НАЈБОЉИ ПАПИР ЗА ЦИГАРЕТЕ ЈЕ ПРА.ВИ 1Е Н0ЦВ10И

ФРаНЦУСКИ фаврикат од € \\МЛ1У & НЕЛВУ у Наризу. Ваља ее чувати од подражавааа!

Оамо Је онда овај паиир за цигарете прави, ако Је на сваком листу отисак 1 Јв Ноиђ!ои и ако е#акн картон има марку штитинцу и сигпагуру,

>

'500,

Ј РЕПШ Ј Е^

%ГОВМАТ/ СА^Ј-ЕУ НЕЛВУ 1 —

СД ГАВН1С 1 .' X РДК12.,,

Рас-б1тЈ1е с!е ГЕ1Јчие11е

СЈ РАВН/САПТ5. 17 Епе Вегав^ег к РАК18.

го

по најновијој американ9 ској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике

У ВЖЧУ

у солидности и каквоћи и.зраде не устунајут ни једнојдо сада иознатој фабрици а уС цени су знатно јефтиније. — Наруџбине! нрима и одправља госп. Ђорђе Миличевић, трговац у Бечу, ^ах/епћо^, код кога се могу С мустре видити и цене сазнати. џ 18—33 I

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИВА у НОВОМ САДУ.