Starmali

„Стармали" излази трипут месечно. Годишња цепа 4 ф . — погодишња 2 ф . — на 3 меседа 1 ф . За Србију и друге крајехе 10, — 5, — 2 1 / 2 дипара. —■ Вдаснкк и одговорни уредпик Змај-Јован Јовановић; Иадаје штамиарија А. Пајевићау Новом Саду. — Рукописи се шиљу уреднику (Вг. Ј. Јогапогјс, \У 7 !сп IX. 1*огсс11ап§а8ве, 5(5.) — Претплата и све штс се тиче администрације, штамнарији А. ПајевиКа у Повом Саду. — За огласе плаћа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч. за жпг.

И 3 Б Е О ИЗВЕСНИМ ЧЛАНОВИМ

То су опи, што се мрште Кад те срстпу г.де у ходу ; Хоће оеом да те секу, Брковима да прободу. То су они полицајп Што развију храброст марску, Кад улицом когод пева Какву песму (пемаџарску). То су слуге нашег реда Што скидају с веба бога, Влашког, тоцког и швапскога, Понајвише вздрацкога. То су опп будни лави, Пред којима с' поште краду, А мпришу на помаду Кад се ставе у параду. То су они соколови Што кортешки запат знају, А бећаре, коњократце Испод жита пропуштају. То су они ловци чили Што хватају тице беле, А јастребе, не да требе, Бећ с карташи профит деле. То су они, којп чине Мпрним људма секатуре; Виде оно, чега нема, А за бакшиш лепо жмуре, # ) Кад кажем „Ти си", опда сам уједпо рекао и коле говорни,

ш т А Ј СЛАВИЕ НМ ПОЛКЦИЈЕ. У Нешти се дала Епиаода мала, Л та би се звала: Изложба скандала. То је рука, којом Пешта Немаџарске главе кризма. То су оне фине гљиве На ђубрету шовипизма. То су они, који њуше.: Шта ко чита, куд ко гласа; А лопов'ма зга1за4 тазаг, Шта пх бриге туђих каса! То сј они ердегатпи Изворићи многих зала, Са којих смо пред Европом Сад чувенп — до скандала. То су они, што се хвале Да су жарке патријоте. Хопфиство је њино саде Прекипило од врелоте. Оно кипи већ одавпо, Кипи бујно, кипи стално, А сад, (апАет аНдиап<1о, Прекипљује — криминално. Ала кипи, ал се пени, Ала шушти ала цврчи Ј Ти си*) ову чорбу скув'о, Што си скуво, то сад срчи ! А Европа има каде Да бележи фине ствари, Тако чисте, тако јасне, Да с' не ишту коментари. Бамбус.