Starmali

222

^АРМАЛИ" БРОЈ 28. ЗА 1884.

пз прста исисавају лажне доказе, нп у Пешти пе може веросатп.

којима се већ

У Њитрапској вармеђи већ је све помаџарепо, само је још остало тоталпо помрачеипје у ка°ама, којима рукују маџарскп чиповпици.

Један глумац веома слаба дара али хвалпша од прве класе, хвалио се у неком друштву да је већ представљао и краља Лира. ж Шта па зар вас пису тужилп због повреде величанства'?!" запггаће пеки шаљивчипа, који се ту дсспо.

Проба пера, цу. Ала је то охо(!)тпо Кроз цигару дисат'; Ала је то комотпо, Иовнм пером писат'. Дса-трп реда вашппеш — Још је пекно празио. Лудо перо притиспеш, Па лети ко масио. Од дромбуље зпаш, да се Пе паправп лпра. Дилетапта критичар Зпаш, да Фумигира. Својом пробом прибнраш И воду и сушу. Публнчицу ноштујеш, Као сродпу душу. Прах пе дижеш за собом Као каква дама. Иронпју пе тражпш, Већ ако ће сама. Пофалпш ли, — пека тн Одбију од плате. За вечаост се пе брннеш Ка' пи опа за те. 1.У. Опте ћ'1пшп рег!е< (иш. Памет всли: ради! Лењост вели: к р а д и ! II 1егииш <1а1иг: Скапаље од г л а д и. 1У1. Један уздисај у XIX. веку. Р1ма 1>удп Разних ћуди. Пеко рече :

»Камо среће, Да је Шекспир, Место драме, Правио Саламе ! <: Па још да је уз то зпао И пиво да вари; И па веру да је дав'о Те реалне стварн, То би бпло, пема сумље, Прекраспо и славно, Ти би данас нлако, што је Шекспир умр'о давно.

Г—Д- Н.

Рачије вести. 48 ЈГ ,Г Нова железпица у Србијн обичпо се закаспп за пеколико сати. (А да то нису опи сати, које је иегда Боиту посланицпма на поклоп делио!). 46 •"К »46 Један бећар из Шајкашког батаљопа тужио се мииистру правде (у Пешти), што га још ппсу звали на ручак у памастпр Ковиљ. Приложио је и сведоџбу, да оп тако исто зпа псоватп вадрацког бога, као и солгабиров Нађ. 46 46 48 „Видело" ће од сада излазити сваки дап. Доктори су му саветовали, да прави више комоције, да не би умрт.о „Одјек в тпке. 43 46 Српски в са мост алап" клуб прелио си у владии несамосталан клуб. Али то нпје нзиајсторпсао г. Хедерварскн Куп. Та оп би допустпо п да се владпп несамостални клуб ирелије у српскп „самосталпи" клуб, — јер између ове в самосталпости" и оне несамосталности пема пикакве разли-

ке, осим што самосталносг

«

има козије иоге.

46 42 Срећа је што у Њптранској вармеђи зваиичиици непрестано краду пупнларпе повцо — те пм у толико маље времена оставе да врше свој главпи задатак помађариваље. Увиђавности. Бршчани увпђају, да вреди више једап Милетићев студенац, пего десет расолопирства.

Сомборци увнђају, да више вреди једпо з аб а в и ш т е, иего десет з а б а в а у шахском друштву.

Шајкаши увиђају, да се може кад се хоће.