Starmali

{

МАТРИКУЛАРНИХ ПРОТОКОЛА (НА ПРОПИСАНОЈ ХАРТИЈИ) ЗД РОђЕЊЕ, ВЕНЧАЊЕ И УМРДЕ, као и изводи из истих протокола могу се добити вако на поједини табак, тако и на књиге, но жељи укоринене и у лепим тврдим корицама, у платну и са кожном полеђицом, а по најјефтинију цену у штампарији А. Пајеви&а У Новом Саду. ""7ГВТ! НОВТГ ЕЉИГЕ ЧИТАНКА ЗА ПРВИ И ДРУГИ РАЗРЕД НИЖИХ ЗАНАТЛИЈСКИХ ШЕОЛА. Мађарски написади: Др Геза Емерици Мавро Гелери управитељ занатлијских школа, бележник зем. занат. задруге. И Ј осиф ПетерФИ-Јагочки мшшстарски надзорник зинат. школа. За ротребу срсш ученика занаијшх иола ПРИРЕДИО Стеван Б. Попови& енарх. шкод. референт. Књига је тврдо укоричена и броји 300 страна. Цена јој је 90 новч. II. ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ИЗАЋИ ЋЕ ИЗ ШТАМПЕ

П Р И Ч А ЖИЛ-ВЕРПОВА превео Вранко Мушицки. Књпга ће изнети 12 штампанп табака на 8-нн, и цена јој је само 60 новч. На обе књиге нека се наручбине упућују Штампарији А Пајевића у Н. Сад.

ЈОШ СЕ МОЖЕ ДОБИТИ "9Н „О Р А О" ВЕЛИНИ ИЛУСТРОВАНИ НАЛЕНДАР ЗА 1885. СА НШДАБРАНИЈОН САДРЖИНОИ И 25 ВЕШТАЧКИ ИЗРАђЕНИХ СЛШ ГОДИНА ЈЕДАНАВСТА-« Цена 50 новч или 1 дннар Ко норучи најмање 25 ком. за готов новац, добпја комад по 33 новч. Наручбине ваља упућпвати издавалац-штампарији А. Пајевића у Н. Саду.

озг^г^сха:. ®в~ П0ШТ0ВАНИМ ДОМАЋИЦАМА"«« У интересу је сваке домаћице без сумње, да може у свако доба зготовити добру каву, а то се зацело најбоље даје постићи мешањем Чинкел-ове црвеног крста каве, којајекао што сви признају најваљанији и најкуснији фабрикат. За то не треба ни једна домаћица да пронусти, а да не набави за своју кућу: ЧШ1КЕЛ-0ВУ ЦРВЕНОГ КРСТ1 КАВУ. Чинкел-ова црвеног крста кава може се добити у свакој већој спецерајској трговини у округлим пакетима од круте хартије. Онда је само права, ако има на њојзи заштитна белешка црвеног крста. С поштовањем Д вг . ЧИНКеЛ -ОВИ СИНОВИ 6—15 Аи§\ Твсћшке! 8о1ше.

Ш Е~« ЕХЗ о §►<! м 1-Ђ <1 М

со

I д 1 м- 1 к ^ 1 Н ^ 5 12 ав ° 0 & ^8

3

§ . § & рц Р« сЗ >-> К Н к § оЗ о

О

св

о >'*"* « н" сз Д а ез М § и ен ® = И » о § И ' «4 . ЛЈ : 5 8 | а ј рч ^ ^ . 59 I РН ^ Н 1

_ в «

СО со

МШЛ0Н31

м

Р

ШГ' рс

О о

*

мо^апоНат

по најновијој американској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике ФЕЛИКСА У ВЕ1ЧУ

.у солидности и каквоћи израде не устуиају ^ни једној до сада познатој фабрици а у ,цени су знатно јефтиније. — Наруџбине^ прима и одправља госп. Ђорђе Миличевић, трговац у Бечу, ^аггепћо^, код кога се могу = мустре видити и цене сазнатп. 32—33

ШТАМПАРИЈД А. ПАЈЕВИаА У Н 0 ВОМ САДУ.