Starmali

ДОДАТАН „СТАРМАЛОМ« БРОЈУ 34.

Писмоношама и другим честитачима нека је на знање, да је изашао из штампе „ДОБРОГЛАСНИК" или ЧЕОТИТКА ЗА НОВУ ГОДИНУ 1885. коју је књижицу уредио уредник негдашњих „Постиљона." То Нека је најбоља препорука за наш „Доброгласник," који осим лепе песже као честитке нове године и осталог одабраног садржаја, доноси још „Оду снегу," која ће се свакоме допасти кад је прочита. Наш „Доброгласник" стаје 6 новч. комад и ко се од писмоноша и других честитача нове године нама са поруком за рана пријави, томе ћемо име штампати на корицама „Доброгласника." Наручбине нека се шаљу одмах Штампарији А. Пајеви&а у Нови Сад.

ЛЕСТОВИ, КОЈЕ УРЕДШШТВО У ЗАМЕНУ ДОБИЈА: „НЕВЕН" ЧИКА-ЈОВИН ЛИСТ, уређује власник му Змај-Јован Јовановић, издање и штампа А. Пајевића, у Новоме Саду. Излази два пута месечно на читапом табаку. Цена је листу 4 фор. или 10 динара годишње. 2 ф. одно сно 5 динара полугодишње. „ГЛАС ИСТИНЕ" лист за духовне беседе, животописе и старине, издање и штампа А. Пајевића у Н. Саду. Излази два пута месечно на читавом табаку. Цена је листу 2 ф. или 5 дикара годишње, 1 ф. или 27 а дин. полугодишње. „ЈАВОР", Лист за забаву, поуку и књижевност. Власник Змај-Јован Јовановић уредник ;р. Илија Огњанопић. Издање књижаре Луке Јоцића и друга. Излази у Н Саду сваке недеље на, читавом табаку. Цена је лисгу 5 ф. на читаву годину, 2 ф. 50 на пола године. За стране земље 6 фор. годишње. ЦРНОГОРКА, лист за књижевност и забаву. Уредник Јован Павловић. Излази на Цетињу једаред недељно на целом табаку. Годишња цена 6 фор. ГЛАС ЦРНОГОРЦА, лист за политику и књижевност Излази на Цетпњу једаред недељно на читавом табаку. Цена му је годишње 6 фор. Претплату на оба листа ваља слати поштанском упутницом на Петра Рамадановића у Котор. (Восће (П СаМаго). СРПСКИ ЛИСТ, излази у Задру једаред недељно на читавом табаку. Цена му је годишње 6 фор. Издавалац и одговорни уредник Саво Бјелановић. СРПСТВО, лист за материјалне и просветне интересе народне. Уредник Лаза Нанчић. Излази у Вршцу једаред недељно на читавом табаку. Годишња цена 6 фор. НАШЕ ГОРЕ ЛИСТ, недељни лист за просветне и

привредне цељи Излази у Панчеву једаред недељно на читавом таб.ку. Пздавалац и одговорни уредник Јован Поповић. Годишња цена 4 фор. САРАЈЕВСКИ ЛИСТ, излази у Сарајеву три пута у седмици. Званичан лист земаљске влале. Годишња цена 8 фор. Цео садржај штамна се на поредо латиницом и ћирилицом. БКА&КОУ 11АВ08, Нз4 га §уако§а. 1г1а21 и 8р1је1и с1уа ри!а тјезеспо. СгоШзпја сГјепа 2 Д. У1азлЈк-12(1ата1ас 1 ос1§оуогш игеЈпЈк Јото Ме1е1(лс, коме и предплату ваља упућивати. ХАРКЕБАК, са8ор18 га исИе1је, иг§ојНе1је 1 зге рпја1е1је ш1а«1е21. Ог§ап „Нгт'а1»ко§а реДадодЈјако-кпјгаетпо^а 8ћога". 1г1а21 и 2а§гећи 8тако§а 1. 10 г 20 с1аиа и тјеаеси. ОосКбпја С1епа 5 б. НАРОДНО ЗДРАВЉЕ, издаје санитетско одељење минлстарства унутрашњих послова, оковорни уредник Др. Владан ђорђевић. Излази у Београду сваке седмице једаред на читавом табаку, а цена му је годишње 10 динара. 8Б0УАК, излази у Љубљани сваке недеље на читавом табаку. Цена годишња 4 фор. Издавалац и власник Иван Хрибар, коме и нредплату ваља упућивати. V1ЕХАС гаћау! 1 роис!. 1г1а21 и 2а§гећи зтаке пес1е1је па с1та агка. Бопо81 8та1а ћгој с1те 1ере зНке. ОосНзпја с1епа 7 1'ог. 12с1аји 1 игес1јији У. К1а1с 1 М. Магат1с. СРПСКИ ЗАБАВНИК, издаје и уређује га Душан Рогић. Излази у Загребу сваког 5, 15 и 22 дана у месецу. Годишња цена 4 фор. Рукописи и нредплата шаљу се уреднику у Загреб жупанијска улица бр. 4. САДАШЊОСТ, недељни лист за просвету, привредт и забаву народну. Излази у Вел. Кикинди, куда и предплату ваља сл&ги на име самог уредаика г. Паје Петровића. Цена је листу 3 фор. на читаву годину. БАЧВАН.ИН, лист за просвету, привреду, трговину и забаву. Излази т Сомбору сваке недеље на целом табаку Одговорни уредник Мита Поповић, издавалац штампарија Мужика и Партлића. Цена је листу ; на годину 4 фор., на пола године 2 ф. односно 10 и 5 динара за Србију. ГОЛУБ, лист за српску младеж. Излази у Сомбору месечно једанпут на читавом табаку. Уредник Јован Благојевић, издавалац књижара Миливоја Каракашевића. Цена Је 1 фор. на целу годину, за Србију 27» динара. СРПЧЕ. лист за српчад. Излази у Београду на целом табаку два пута месечно. Уредник Ј. Миодраговић, издавалац М В. Поповић. Претплагна цена за АуетроУгарску 3 фор. на целу годину, а за Србију 4 динара. ОД.ЈЕК, лист политични, економни и књижевни. Излази у Београду уторником, четвртком и суботом на читавом табаку. Власник и уредник Стојан М. Протић. Годишња цена 24 динара односно 12 фор. у банкама. СГБОБРАН, лист за политику, народну просвјету и привреду. Излази у Загребу уторником, четвртком и недељом. Власник и одговорни уредник П. Јовановић. Цијена је листу 10 фор. годишње. ЗАСТАВА. Излззи у Н. Саду средом, петком и педељом на целом табаку, а уторником на пола табака. Одговорни уредник Јаша 'Гомић, издавалац српска штампарија дра Светозара Милетића. Цена је листу 14 фор. на читаву годину, односно 35 динара за Србију.

Још се могу добити сви бројеви „Стармалога* од почетка до данас. "ЗДЈ