Starmali

271

овамо, наађе ти грдиа змијурина, дебела баш као оиа ваша гибаница у чекмежету, а ја шта ћу спазим једао камеа, баш као оиај ћурак за фуруоом, те убијем змију, а крв је тако црвена ишла као оно вино у чутури под креветом. Човек кад је чуо, каже жени: „дај жено донеси да кум руча, то је твоја жеља била да окумпм Цигапа, на сад га двори, кад ниси хтела да ме слушаш." II тако се пису могли њиховог кума куртадисатп до год ннје умро. Прибележио Т. Г. П е т и ц и ј а. Договарали се овнови и магарци како да се избаве од зала које трпе, и смц-лили да подпесу вуку пајионпзиију молбу да би се он умнлостивио и да би боље с њима поступао. Док је трајао договор ишло је још лако, али наста невоља кад требаше извршнти што је на договору закључено. Шта да раде, него хајде лисици, да је питају за савет и покажу какву су молбу пачииили. Лисица им одговори: — Не треба ми ни да чигам вашу молбу. Познавајући вас одавпо, ја добро зпам и шта сте написали. Однели пли не однели ви ту молбу, обећао вам што или не обећао вук: оа (вим је све једно. Док сте год ви овнови и магарци, догле ће и вук бити вук, и ни пајмањо није у реду да ви тражите да се вук први промени. („Одјек") Са избора. Неколико дапа пред изборе осваиули у Цакрацу пла кати : „живио М. Уец народни заетупиик." Другог дача бијаху плакати кећ иодрапани. Један шаљивчина видећи то рећи ће: — Е ; гле ти паса, растргоше нам зеца! Паор.

Према губеру, Кад се човек пружа, Нек му ј' губер мера; Иарочито опда, —- Кад нема губера. Ддказ беснила. 13аба Јула дођо оиомад у иолицпју где је јавила, Д а ЈУ Ј е тога дана иа пијаци ујело и-сето за ногу. 0на моли да се псето истражи и нровизитира, јер то псето канда је бесно. Полпцај. А по чему вп као суднте, да је то псето било бесно ?

Баба Ј у л а. 0 за бога, господине! На пијаци је било толико лепих девојака и младих снаша, па ипак је мепе стару бабу нашло и моју погу загриз 10. II о л п ца;. Имате право. То псего мора да је или бесно илн баш сасвим лудо. Деца говоре истину. Госпођица Јела била је са својим оцем и са својим милим братом у пивари. Ту је био и Јелкин заручпик. Пнвара је била мала; гостију много, те се гђца Јела потужи како је ту страшпа занара. Заручпик јој рече : Па скините шешир ! Али малп браца уплете се у разговор, па се похвалп: е, моја сека уме да скипе и косу. Келнерска промућурност. Г о с п. Донеспге ми један чај. Келпер Је ли по вољи таки, или ће те чекати док се скува? Асоцијација мисли. Мој иријатељ К. ожењен је човек-, али у таком је иослу, да често мора да путује. То још није нпшта чудновато. Чудиовато је што он на путу никад не једе ћурчије печење. А шта мислите за што га пе једе? — То бива са његове велике нежоосги и осетљивости. Чим види ћург.у, такн се сетп своје жеае, — па му ударе сузе на очи п изгуби апетит. - Из предавања збуњених професора. Јулпје Цезар ретко Је бивао болестан. Али кад се разболео увек је то смртпа болест била. (И з л о г и к е.) Но, сад смо са раз ,мом готови. За идући сат остаје нам још једпо велико питање: шта су мисли. •X Росције Америн дочекао је после смртп своје велику неблагодарност. Иису га хтели у Риму саранити. Морао је па другом месту да тражи себи гроба. *• Овом приликом пало ми је нешто на памег, али пе могу да се сеткм шта. *■ II кад се битка свршила, грозно је било чути јаук и лелек рањепика и мртваца. * Наполеон III. сад тек види како је погрешио, што се упустио у рат са Немачком. кТо је било или нешто мало пре Христова рођења, или нешто мало доцпије. Но то је мала разлика. Толпко знам, да скоро није било. Исправак. У 33. броју овога листа при к 2 «ају прве пе мр, у место: Здери рухо с грудп" исправи овако: 3 д ера р\ хо с грудп.