Starmali

56

„СТАРМАДИ" БР. 7. ЗА 1885.

Прво ц. кр. прив. Дунавско паробродско друштво.

1885. до даље наредбе.

Пошт. лађа од 15. марта Од НОБОГ САДА у ТИТЕЛ: (товарна лађа) уторппком и петком увек после 7 сати у вече. Од НОВОГ САДА у ТИТЕЛ и станиде НА ТИ(И: Средом и ведељом у 5сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: уторником, средом, петком и недељом у 5 1 '« сах. после п. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и недељом у 5 1 /* сах. п^сле подне. Од НОБОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУП1ЧУКА-ВАРНЕ: Недељом у 5 1/ » сах. после подне. Од НОВОГА САДА у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 1(А сах. пре подне. Н. Сад. 12 марта (28 фебр.) 1885. Агенција.

ДВЕ НОВЕ КЊИГЕ КОЈЕ СУ САД БАШ ИЗАШЛЕ. ЧИТАНКА ЗА ПРВИ И ДРУГИ РАЗРЕД НИЖИХ ЗАНАТЛИЈСКИХ ШКОЛА, Мађарски написали: Др, Геза Емерици Мавро Гелери управитељ занатлијсшх шкода. бележник зем. занат, задруге. И Јосиф ПетерФИ-Јагочки мипистарски иадзорник занат. школа. За улотреву српсш ученика заватцјскн школа ПРИРЕДИО Стеван Б. ПоповиБ, епарх. школ. реФерент. Књига је тврдо укоричена и бројд 300 страна. Цена јој је 90 новч. II.

П Р и Ч а ЖИЛ - ВЕРПОВА

ПРЕВЕО

Бранко Мушицки. Ењига је изнела 12 штампани табака на 8-ни, и цена јој је само 60 новч. На обе књиге нека се наручбине упућују Штампарији А. Пајевића у Новом Саду.

ОГЛ^.СИ. вивопапшпвпгпи ФРШ ХИСТОФА БДЕШТАВИ

ЛАК ЗА ПОД

без мириеа је и брзо се суши. Са својих практичких особииа и једнострукости у уиотреби згодан је за самосвојно лаковање патоса. Има га у разним бојама (које су као год и масне) а и без боје, који патосу само блеска даје. Углед и упутство за унотребу налазе се код стоваришта. Фрања Христоф, Берлин и Праг. Проналазач и творничар правог блештавог лака за под. Стовариште у Н. Саду код Љ. СтеФановића. 1—6

ПОШТОВАНИМ ДОМАЋИЦАМА У интересу је сваке домаћице без сумње, да може у свако доба зготовити добру каву, а то се зацело најбоље даје постићи мешањем Чинкел-ове црвеног крста каве, која је као што сви признају најваљанији и најкуснији фабрикат. За то не треба ни једна домаћица да пропусти, а да не набави за своју кућу: ЧИНКЕЛ-ОВУ ЦРВЕНОГ КРСТА КАБУ. Чинкел-ова црвеног крста кава може се добити у свакој већој спецерајској трговини у округлим пакетима од круте хартије. Онда је само права, ако има на њојзи заштитна белешка црвеног крста. С поштовањем Д ВГ . ЧИНКеЛ-ОВИ СИНОВИ 14—15 Аи^'. Тасћтке! 8оћпе.

О

3 еј 1р

Т О •* а=1 10 ?

о

10

с=» 3 г*

К01Ш10Н31

Е 55

94

со со

10

ШТАМПАРИЈА А, ПАЈЕВИћА У НОВОМ САДУ,