Starmali

„Стармали" излази трилут жеоечно. Годишња цена 4 - погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф. За Србију и друге крајеве: }0 _ 5, _ 2 1 / ј динара или Франка. — Вдасник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић; Жздаје штампарија А. ПајевиКа у Новом Саду рукописи се шиљу уреднику (Бг. Ј. Ј«уппом'с , \Ујсп IX СогсеПапцаазе, 56.) — Претнлата и свв што се тиче администрације шш&е се штампарији А. Пајевића у Нов. Саду. — За огласе плаћа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч. за асиг

"У Новоме Оа 1р гху ±0. 1333-

Краљево колено. Ваболело колеао Од Србије краља; Ми колену Милошевом Сви желимо здравља. Друга ј' жеља србинска Поштенога смера, А друго су новине Жидска карактера. Те новине штикују, Плету, преду, везу, Нагађају узрок болу И патогенезу. Једне жидске новине (Бог им име знао) Нашле брзо узрока: „Краљ је с коња пао." Друге жидске редакције Дижу себи цену И пронесе улицом: Тшпог аЊиз §епи. Треће брижно шапућу, М е та ст а з у веле (Али дајбог и м е т у И с т а з у помеле !) Четврта нас Жидовка Поучава лепо: Краљ је био у лову, У лову ј' назеб'о.

Тако разне редакције Тамо амо луте, Само сргтски "листови 0 том свему ћуте. Волео бих чути бар Шта „Стармали" јавља,Он колену краљевом Знам да жели здравља. Крешимир.

(Кад нас силом изазивљеш, Крешимире, бане, Рећи ћемо, хајд' и ми Што од наше стране. За то мнење имамо Разлога довољно, Не чудимо с' што ј' краљево Сад колено болно. Узрок свако наћи ће Ко ближе загледи: Узколено краљево Гарашанин седи. Где год Гарша приседне Ту добра не значи, И то. нам је довољно Све да растумачи.) Ст.