Starmali

"37" 20. ј37-12:а- 1333.

„Ота,хо^а,ли" пзлази трипут месечпо. Годишња цена 4 ф . — погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . За Србију и аруге кра.јеве: 10 — 5, — 2 1 / а динара или франка. — Вдасник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић; Издаје штамаарија А. ПајевиЕа у Новом Саду рукониси се шиљу уреднику (Вг. Ј. Јоуапоујс, М^еп IX РогсеПап^азве, 5(>.) — Претплата и све што се тиче администрације шиље се штампарији А. ПајевиИа у Нов. Саду. — За огласе пдаКа се 6 нокч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч. за жиг.

Лази Нанчићу Вацком, Добро си нам дош'о! Кратко реко, — а што бн се Даљих речи маш'о. Само не знам да л' ћеш на то Одговорит' моћи: „И боље вас наш'о". Један (у име уредништва и свију сарадника „Стармалових.") И ја Ћу нешто рећи. Ниси ништа укр'о, Никога угрув'о, Ипак пуну годипу У апсу одув'о. Добро умеш дуват' — Взле и Мађари Зато дувај даље, Дува,ј у рог стари. Други (онет из коиФеренције и у име свију.) Молим, и ја би нешто ренао0 награди каквој знамо Да ти и не сањаш. И какве бакљаде Другима поклањаш. Ал предикат „ВАЦКИ" Зашт' примио не би; Ми дајемо, — ти га ниси Сам пришио себи. ТреИи. (Једногласио усвојено),

А зар ја ништа?! Ти ћеш у „Заставу", Старом гњезду своме. Међ „Заставом* и „Браником" Сад се копља ломе. Теби неће пријат' Та ломњава пуста, Зато стегни срце, Ал отвори уста. Заједничка борба Иште копља цела. Иначе нам треба Само куратела.

и.

(нримљено веНином гласова).

Ево и мене. Чујем да се жениш, Та ствар није страшна. Оно пије страшна, Ипак је замашна. Ја ћу ти честитат', Али т а к и нећу, Него тамо даљвЈ Кад опробаш срећу.

Пети,

Ја ћу мојски, весело и својски. Ти не мрзиш чашу вина — Не мрзим је, вала, ни ја. Ко испије горку чашу, Томе с л а т к а боље прија.