Starmali

0 ПУШЕАМА И ЊИХОВИМ КА-ЛИБЕРИМА.

Бввало је овако И овако време. Према томе мењади сте Различне системе. Ал то беше политика, (Често исмејана) За то сада мора се Зборит' о пушкама. Било ј' негда пушака Као стаблић бора, А из љих је летело Тане, као ора; Ал и мањем' од ора Била б' снага јака, Само да смо имали Узданих ортака. Тад сте пушке с'узили, Да нам буду дика, Танад су им бивала На ворму лешњика. Лешњнци су летели Тамо, — ал' и амо. Имали смо лешина, Памтимо па знамо.

У њих беху тананад Као коске трешања: Сад се вели: не ваљају, Требају још мања. Хајд', мењајте сваки час; Ту су делегатг Они барем разумеју Реч: ћути па плати, Истина је на свету би Било мање беде, Да су танад, која се Кроз микроскоп гледе. Али кад се до те среће Скоро доћи неће, Пристали би, драге воље На — министре боље. Који би се показали У свом послу зрели, Који неби сваког лета Друге пушке хтели. Које не би распињала Новотарска жеђа, Па нам не би дерали Милионе с леђа;

~Е7~ Новоме Оа,дзг ±0_ г-ховеаигбра- 1087. „Стармали" излази трипут месечно. Годишња цена 4 ф .— погодишња 2 «. — на 3 месеца 1 ф . За Србију и друге крајеве 10, _ б, — 2 1 / ј динара или франка. — Власник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић; Издаје штампарија А. ПајевиВау Новом Саду рукониси се шизву уреднику (Вг. Ј. Ј оуппоу1с , ^1еп Неп)а1нег виг(е18Јга8че, Хг. 9.) — Претпдата и све што св тиче администрације шжље св штампарији А. Пајевића у Нов. Саду. — За огласе плаћа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч. за жиг:

А по том смо траћили Милионе скупе Д а се цеви пушчане Мање, тање купе.

Који не би трчали За скупим ва слепо Друго нешто хаснило би, Јефтино и лепо.