Starmali

Саду 3±- дегцезлпбра, 13©Т'.

„С;та,р1^а,^131" излази трипут месечно. Годишња деиа 4 ф . — погодишња 2 ф , — на 3 меседа 1 ф . За Србију и хруге крајеве 10 — 5, — 2 1 /, динара или Фрапка. — Власник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић; Издаје штамиарија А. Пајевића у Новом Саду р^коциеи се шиљу уреднику (1>г. Ј. Јоуапоујс, \\ јеп НегпаЕкег виг(е181га8«е, \г. 9.| — Претплата и све штс се тиче администрације паље се штампарији А. ПајевиКа у Нов. Саду. — 8а огласе плаћа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч. за жиг.

У ОЧИ НОБЕ ГОДШЕ 1888,

Поздрављам вам вово лето А кроз маглу старе таме. Жеље никад не усишу, Па нек лете, ево, саме: Нек је сваком савест чиста, Да с' не каје свога рада. Кога срећа још не нађе, Бар заслужан нек је нада. Нек нам чешће буде светло Кроз новине што се јавља. Милетићу, нашем тићу Да поврати господ здравља. Жеље нисам у ред ређ'о, Већ како ми у стих дође. Дај нам, боже, што нас болп, Да нас прође. Српском роду, даруј боже, Ноћи краће, дане дуже. Министрима, етцетера, Што заслуже, Радикал'ма у Србији Много дела, мало фразе; А рад здравља и чистотг, Да се што пре раз ф р а н а з е, Либерал'ма у Србији, Да увиде своје грехе, Што не хтеше лепо дати за успехе.

Анђелићу, — чак и њему Да у Крфу сласт ужива, Да га пикад у Карловце Не повуче жеља жива. Ја не стављам жеље у ред (Откуд реда у песника ? !) Даруј, бого, и „Стармалом" Бар иљаду претплатника. Младе Србе и Хрвате Да не дели смутња врашка, Ко'м у Бечу Гундулића Прослављају, — свако башка. Даруј, боже, слоги срећу. Добре следи добром чину. Маџарима покајање. Чивутима Палестину. Ја не врстам жеље своје Ни по вису, ни по рангу. Даруј, боже, сложном „0з1; а -у Да одоли сваком „Бгап^-у. Неће шкодит 1 ни „Застави" Не сипати много праха. Неће шкодит' ни „Бранику" Ако с' тргне (не од страха). Неће шкодит' »Омладини", Коју Кукић уређује, Да не ствара у невреме Јаловога ветра струје.