Starmali

290

„СТАРМАЛИ" БР. 36. ЗА 1887.

За све остале земље 10-5- 2 ! / 2 франка. Претплата се шаље иа издаватељство »Стармалог" у Н- СадУредништво и издаватељство „Стармалог" Све дужнике наше, којнма са данашњнм бројем цедуље шаљемо уз ознаку колнко којн дугује, учтнво молнмо да сваки свој дуг подмири у најкраћем времену. Нека сваки помисли да је издавање новина скопчапо са великим, разноврсним трошковима, па кад ми ове кад и кад на штету своју морамо да подмирујемо, правоједа нама плати сваки, који повине прима и чита. Иначе мораћемо у листу јавно по именце свакога позвати који то не учини у року од 14 дана. Не желимо бруке, али мораћемо учинити, ако дотичнн пеће да своју дужност учпне. Зато поновљено молимо свакога, ко данас у своме лнсту цедуљу нађе, да исту пажљиво прочита и свој дуг пошље. Такођер молнмо и све оне, који нам што за овај лист од прошле године дугују, да свој дуг у најкраћем року подмире или да одговоре ако су коме што у име тога дуга за наш рачун платили. Сваки од оних добио је карту колико и за које време дугује. Нека. нико не чека, да га још и другим путем за овај дуг опомиљемо. АЦМШН НСТРАЦИЈА .СТАРМАДОГ.' ЈОШ СЕ МОЖЕ ДОБИТИ „ОРАО" ВЕЛИНИ ИЛУСТРОВАНИ НАЛЕНДАР ЗА 1888. ГОДИнУ. УЗ САРАДЊУ СРПСКИХ КЊИЖЕВНИКА УГЕ1Д.ЈЕ СТЕВАН В. ПОПОВИЋ ГОД1НА ЧЕТРН АЕСТД. Цсна 50 новч. илн 1 динар. Ко поручн најмање 25 ком. за готов новац, добгја комад по 33 новч. Наручбине ваља упућивати издавалац штампарији А Пајевића у Н. Сад. ТАКО ИСТО МОЖЕ СЕ ДОБИТИ „ЦАРИТу" МАЛИ НАЛЕНДАР СА СЛИНАМА ЗА ПРЕСТУПНУ 1888. Дена је 20 новч. или 40 пара динарских. Ирепродавци добију за готов новац комад по 12 новч.

В

О ГДАСИ. ОЛВСТИ СТОМКА и ЦРЕВА, ЈЕТРЕ и ЖУЧНЕ БЕШПКЕ лече се Липмановим карлсбадским кипећим ирашком (1лрршап11 '8 Каг1вћа(1ег Вгаи8ери1уег) 3 до 4 недељао, а код сувишне дебљине, и нагомилаве киселине 4 — 6 недељно. Сви лек> ри нрепоручују. Добива се у кутијама но 60 новч. и 2 Фор. у анотекама. з_з

За одржање и полепшање ШСКЕ Ј1ЕП1ТЕ

Је

Дра Боте помада за лице

$ % «■ •<'< <<* <• х'<• <г» I

иајбоље средство. Опа уклања за најкраПе време пеге, мрке фдеке и свагсојаке оспе у лину. Оасвим је нешкодљива и вако се ова не прави од масти, то не проузрокује бубуљице па лицу. Црна једне тегле 1 Фор., мала тегла 50 новч. Дра Боте водица за умиване особито добро средство да ч>ва лице од бора и чини да лице постаје свежије и добије еластичиост. 1 боца 50 новч. Главно стовариште за разашиљање код нроизвађача АЛЕКСАНДРА пл. КОВАЧА, апот, у В. Бечкереку. Главно стовариште у Новом Саду у трговини Панте ЈовановиКа. — У Вудапешти главни депо: Јоае/ Тдгбк, Котдадазве 12. — У Темишвару апотеке С. М. Јаћпег, Шаизтапп ип<Х АИег1 {И1а<Иаро1ћеке), 81. ТЛгсгчу — У Колошвару V. ТгасШег, Раг/итепе. — У Вел. Ст. Миклошу Ое.чт. МезгАгов. Само је опда прави наш производ, ако има горе насли- & ^ кана наша заштитна марка и ако је зготовљена у апотеци | $ АЛЕКСАПДРА нл. КОВАЧА. | Наруџбине са стране обављају ее најбрже. Ж 8—10 * Ч.'

Оа,1ло ± ео

Влага, хладноћа! не шкоди!

Нспробојни, топли, трајип и за чудо јсфтини су моји нлетени вуненж јакновн и особитодобро стоје чојани п од лодна „ГРАђАНСКГ-Ј АКНОВИ за јесен и зиму, за господу, госпође, дечаке и девојчице, све по истој цени од 1 ф . 80 н. у i. каквоПи плетени. Ови славни „грађански" јакнови за сваког су човека пајнужнија одеКа, и имало га у овим бојама: пенељастих, мрких, мелираних, драп, бордо, плавих и црних. — Ко такву јакну има наЈбоље је од хладноће сачуван, јер се они приљубе уз тело, држе подјсднпку топлоту п од драгоцене су вредности. Осим спомепуте врсте има још две Финије сорте:

Од Фине зеФирске вуие густо иснлетенн и тонли

25 н.

Од чоје и лодна у топлој зимској каквоКи

ф.

10

За меру доста је да нам се ношље обим прсију. н.8 са навлатом обавља само : Ј. ЕЕКЕТЕ, К1еМег-Уег 8 еш1ипЈЈ, 1 е П, Нип<Ј8Јћигтег81га88е ЈУј: 18/19.

в.

Разашиља-

11 -12

ШТАЈШАРИЈА А. ПАЈЕВИКА Т НОВОМ САДУ.