Starmali

48 „СТАРМАЛИ" БР. 6. ЗА 1888.

Не жели бадава. Хеј, да ми је да извучем главни згодитак на каквој лутрији — дао бих драговољно ма и десет година од живота — моје жене! Скупио Рци—Т.

ТРАЖИМО „СТАРМАЛОГ" ЗА 1887. ове ноједине бројеве: 6 и 30, за које плаћамо 20 новч. но коиаду. Администрација „Стармадог"

ЈШСТОВИ, КОЈЕ УРЕДНЕШТВО У ЗАВНУ ДОБИЈА ГЛАС ЦРНОГОРЦ&, лист за политику и књижевност. Излази на Цетињу једаред недељно на читавом табаку. Цена му је годишње 6 фор. Претплату ваљаслати поштанском упутницом на Петра Рамадановића у Котор. (Восће сН СаНаго). СРПСКИ ЛИСТ, излази у Задру једаред недељно на читавом табаку. Цена му је годишње 6 фор. Издавалац и одговорни уредник Саво Бјелановић. „НЕВЕН" чика -ЈОВИН ЛИСТ, уређује власник му Змај-Јован Јовановић, издање и штампа а. Пајевића, у Новоме Саду. Излази два пута месечно на читавом табаку. Цена је листу 4 фор. или 10 динара годишње. 2 ф. односно 5 динара полугодишње. „ГЛАС ИСТИНЕ" лист за духовне беседе, животописе и старине, уређује С. Петровић, издање и штампа А. Пајевића у Н. Саду Излази два пута месечно на читавом табаку. Цена је лисгу 2 ф. или 5 динара годишње, 1. ф. или 2 х / 2 дин. полугодишње. „ЈАВОР' 1 , Лист за забаву, поуку и књижевност. Власник Змај-Јован Јовановић, уредник ,-р. Илија Огњановић. Издање књижаре Луке Јоцића. Излази у Новом Саду сваке недеље на читавом табаку. Цена је листу 5 ф. на читаву годину, 2 ф. 50 на пола године. За стране земље 6 фор годишње. ДРАШКОВ РАБОШ. лист за свакога. Излази у Спљету два пута месечно. Годишња цена 2 фор. Власник, издавалац и одговорни уредникЈово Метличић, коме и предплату ваља упућивати. САДАШЊОСТ, недељни лист за просвету, привреду и забаву народну. Излази у Вел. Кикинди, куда и претплату ваља слати на име самог уредника г. Паје Петровића. Цена је листу 4 фор. на читаву годину. БАЧВАНИН, лист за просвету, привреду, трговину и забаву. Излази у Сомбору сваке недеље на целом табаку Одговорни уредник К. Радуловић, издавалац штампарија доужика и Партлића. Цена је листу: на годину 4 фор. на пола године 2 ф. односно 10 и 5 динара за Србију. ГОЛУБ, лист за српску младеж. Излази у Сомбору месечно једанпут на читавом табаку. Уредник Јован Благојевић, издавалац књижара Миливоја Каракашевића. Цена ]е 1 фор. на целу годину, за Србију 27* динара. СТРАЖИЛОВО. Лист за забаву, поуку и књижевност. Власник и уредник Јован Грчић. Излази у Н. Саду сваког четвртка на читавом табаку. Цена му је г> фор. на целу годину, 2 фор. 50 на пола године. За Србију и Црну Го<1у 14 динара или 6 фор. на годину. СРБОБРАН, лист за политику, народну просвјету и привреду. Излази у Загребу 1 пут недељно на читавом табаку. Власник и одговорни уредник П. Јовановић. Цијена је листу 5 фор. годишње. ЗАСТА.ВА. Излази у Н. Саду средом, петком и не-

дељом на целом табаку, а уторником на пола табака Одговорни уредник Јаша Томић, издавалац српска штампарија дра Светозара Милетића. Цена је листу 14 фор. на читаву годину, односно 35 динара за Србију. БРАНИК, лист за нолитику и т. д. излази уторником, четвртком и суботом на читавом табаку. Одговорни уредник Никола Јоксимовић, власник издавалац Миша Димитрпјевић. Цена 12. фор. на целу годину, односно 6. на пола и 3. фор. за четврт године. За Србију цена 30 динара.

Позив на претплату. IIа славенски лист на њемачком језику „ИР е т/ђа-г" који излази у Бечу (\Ушп. VII. ^егсћепСеНегзСгаззе 25), Нијеистина што се пронијело,да је „РагктепСаг" престао излазити. Он и сад излази и запада изван Беча са поштанском пошиљком: на четврт године Фор. 2:75 — на по годиее фор. 5:50 — на сву годину фор. 11. Администрација

ЈОШ СЕ МОЖЕ ДОБИТИ „ОРАО" ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР ЗА 1888. ГОДИнУ. уз сарадњу српских ењижевника уре?ује СТЕВАН В. ПОПОВИЋ ГОДИНА ЧЕТРН АЕСТА. Цена 50 новч. или 1 дниар. Ко поручи најмање 25 еом . за готов новац, добгја комад но 33 новч. Нарунбнне ваља упућивати издавалац штампарији А Пајевића у Н, Сад. ТАЕО ИСТО МОЖЕ СЕ ДОБИТИ „ЦАРИЋ." МАЛИ КАЛЕНДАР СА СЛИКАМА ЗА ПРЕСТУПНУ 1888. Дена је 20 новч. или 40 пара динарских. Препродавци добију за готов новац комад но 12 новч.

о г л ^ с И. ПОНУДА ШТАМПАРИМА. Једна сгара, врло добро сачувана и за сваку радњу способна РШ ПРЕСА ЗА1НТА1ПШ, као и један стари од здравог храетовог дрвета врло јаки ДРВЕНИ ПРЕС са гвоздееим навијачем и притиском до 50 метарских цената за пресовање штампаних тискарија — продаје се по врло умереној цени. Пријаве за одкуп ових пресова прима администрација овога лнста.

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИБА Т ПОВОМ САДУ.