Starmali

„СТАРМАЛИ" БР.

^Милијони". И пама се чипи да би то боље изгледало кад би се прекројило па да буде шаљива игра. Ва то пам јавите вашу адресу, па ћемо вам рукопис вратити, — што само изнимиде чинимо. „Оде доврага!" — Не жалимо за њим пи пајмање. ТРАЖИМО „ ОТАРМАЛОГ" ЗА 1887. ови поједине бројево: 0 и 30, за које плаћамо 20 новч. но коиаду. АдмиЂгистрација „Стармалог"

Новије књиге и листови. Које уредништво прима у замену. Ковиље. Венац приповедака младим пријатељима од Брате. Прва свеска. У Н. Саду 18 и 8. Штампарија А. Пајевића. Радикад. Лист за политику, књижевност и привреду. Излази у Београду сваки дан Власник и уредник Пера Тодоровић. Цена годишња за Србију 20 дин. — За Аустроугарску двапут толико, На селу и прелу. Слике и нрилике из српскога живота. Написао П. Адамов. Свеска II. Издање срп. књижаре и пггампарије браће М. Поповића у Н. Саду 1888 Цепа 00 новп.

НОЗИВ НА ИРЕТПЛАТУ

„0 Д Ј Е К (

лисг политички, књижевни и ЕКОПОМПИ ОРГАН РАДИКАДНЕ СТРДНКЕ У СРБИЈН излази у Београду трипут недељно: средом, петком и недељом. Доноси чланке и донисе из унутрашњости Србије, те тим начином обавештава о ириликамч и дотађајима у С/ бији. „Одјек" се бави стварима из свих сраских и славенских крајева и има своје сталне рубрике: Српство и Словенство. Прати редовно ироизводе сраске књижевности, доноси иозоршине ре \ензије, екоиомске ч анке и саопштава нове ироналаске на аољу науке и уметности. Доноси у сваком броју два иодлиска, а веома је згодан за огласе, јер је раснострањен по Србији. Цена му је за Србију 2* дин. а за Аустро-Угарску и српске покрајине 15 фор. годишње, 7 - 50 на по године а Б фор 75 новч. на три месеца. Претплату из Угарске и Хрватске нрима штампарија А ПаЈевића Нови Сад, а из осталих крајева шиље се уредпиштву „Одјека."

Позив на претплату. Па славенски лист ва њемачком језику који излази у Бечу (\У1еп. VII. ^егсћепГеИегз^газзе 25). Нијеистива што се пронијело,да је ^РагЈашегИаг" престао издазити. Он и сад излази и запада изван Беча са иоштанском пошиљком: на четврт године Фор. 2:75 — на по године фор. 5:50 — на сву годину фор. 11. Администрација

»ад шафвшдвш.

Пошт. лађа ( ј 1888. до од 22. марта даље ,,а Р°лбе. И;, НОБОГ САДА у СЛАНКАМЕН-ТНТЕЛ : сваки даи у 5 н по сахати после подне. Из НОВОГ САДА у ПОГИСКЕ ШГАЦИЈЕ: изузимајући петак сваки дан у 5 и ио сахата по подне. Из НОБОГ САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки даи у 5 и по сахата по подпе. Из НОВОГ САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: средом петкок и недељом у 5 и по сахата ио подне. Из НОВОГ САДА у БУДИМПЕШТУ сваки дап у 10 и по сахата пре подне. У НОВОМ САДУ, 15. марта 1888 0ДПРАВНИШТВ0.

Ј0Ш СЕ МОЖЕ Д0БИТИ ~ф| „ОРАО" ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР ЗА 1888. ГОДИиУ. УЗ САРАДЊУ СРПСКИХ КЊИЖЕВНИКА УРЕђУЈЕ СТЕВАН В. ПОПОВИЋ ГОДИНА 1ЕТРНАЕСТА, Цсна 50 новч. илн 1 динар. Ко поручи иајмање 25 ком. ва готов иоваЦ) добгја комад по 33 новч. Наручбине ваља унућивати издавалац штампарији А Пајевића у Н СадТАК0 ИСТ0 М0ЖЕ 0Е ДОБИТИ

„ЦАРИЋ.

а

МАЛИ КАЛЕНДАР СА СЛИКАМА ЗА ПРЕСТУПНУ 1888. Цена је 20 новч. или 40 пара динарских. Ирепродавци добију за готов новац комад по 12 новч.

О Г Л А С И, П0НУДА ШТАМПАРИМА. Једна стара, врло добро сачувана и за сваку радњу способна РШ ПРЕКА ЗА ШТАМПАЊЕ, као и један стари од здравог храстовог дрвета врло јаки ДРВБНИ IIР Б С са гвозденим навијачем и иритиском до 50 метарских цената за пресовање штампаних тискарија — продаје се по врло умереној цени. Пријаве за одкуп ових пресова прима администрација овога листа.

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИВА У ИОВОМ САДУ.