Starmali

„СТАРМАЛИ" БР. Џ-ЗА 1888. ЈкГ~

А што данас после доба кратка, он од куће ко помаман бежи ? .. . Била му је и сунише слатка , па му сада у — стомаку лежи!

Др. Казбулбуц.

Комплименат. На променади седела је на једној клупи усамљена госиођица Типа. На једаред стаде пред њу њен познаиик Фићфирић Пај, и поче овако да јој се извињава: „Извините, госпођиде Тино, ја сам већ трипут поред вас прошао, па вам се нисам јавио. Ал верујте, — ли сге данас тако лепи и дражесни, да вас за исга, нисам IIи позаао ! Сређа. Господичић: Што сте ви госпођице данас тако тужни ? — Очи су вам мутне, као да сте много плакали. Госпођица: Не питајте. Господичић: И нећу да питам, јер сам већ ч/о да вас је ваш пемилостиви тутор Јуче грозно тукао. Ја би само то желио знати, јесам ли ја то срећно створење, ради кога сте батина извукли.

баш велика радост имати деце. Ако имаш синова,— отићи ће у милитарију; ако имаш кћери — долазиће милитарија к њима. Двојица. Састао се дебели игуман са ситним изгладнелим учитељем, Били су од детинства познати, пак је игумаи мислио да се сме са другом својим нашалити и рече му: „Јес' чуо, Алекса, ја не би волео бити у твојој кожи". Учитељ се мало збунио па запита: А зашто?" — „Зато! — Јер би ми у њој било врло тесно".

Свирање по еванђељу А. Свира ли ваша кћи у гласовир? Б. Свира. А. А како евира? Б. Са свим по еванђељу. Лева јој рука никад пе зна, шта јој ради десна.

Сигурно средство. Докт р: (к болесниковој жени). Све сам нокушао да болесника доведем у зиој, — па пикако. А кад би се ознојио, таки би му било лакше. Жена: 0, господине, па што ми то нре ие рекосте. Сад ће то мепи за руком поћи, и то боље него вами. Доктор: А шга ће те урадити ? Жена: Казаћу му да за осам дана мора порез платити; — видићете таки ће се ознојити.

Изврсан лек. Доктор: Ево сам вам овде прописао неку маст, њоме ћете мазати болну руку. Ако вам та маст пишта не номогне, не мора ићи у штегу, јер је врло згодна и за мазање чизама. Пацијенат: (Маџар). А може ли се употребити и као бркомаз? Доктор: Може. Пацијенат: Иштен уче! то је изврсан лек.

Никад се више није смејао. Наставник: (при учењу повеснице) кад је ц ру Хенрику I. умр'о син, од тога дана, па све до смрти своје никад се више није смејао. Мали ђак: Па зар ни онда, кад га је ко голицао?

За што А, А зашто госпођица Лела носи за шеширом голубово крило ? Б. ћути. Хтела би да примами каквог јастреба.

Жена: Ух, човече, ала се ти дуго бријеш. Муж: Е, — да је моја бријачица тако оштра као н. пр. твој језик, брже би био готов.

Шта је добио. А. А знаш ли шта сам ја добио ономад на нову

Савет. Сваки наиор ваља да уроди плодом. Држи се искусгва спојена с вештином: Кад ти кућа гори, ти је гаси водом,А букне л' ти срце, ти га гаси вином. По немачком к.

годину Б. Шта? А. Кијавицу,

Одговори уредништва.

„Из ђачког дневника". Право сте казали, да „Није баш на углед "; па тако неће ни угледати света у „Стармалом", — али можда ће друго што бити угледније. СаI мо ваља запамтити, да је од ђачког бекријисања и вуцибатиписања тешко истесати што смешно, — јер је ствар Јосподар Зебић вели овако: У данашње време није по себи веома жалосна.

Шта вели госп. Зебић.

Ј оу! се могу добити сви бројеви „Стармалог" од почетка до данас.