Starmali

88 „СТАРМАЛИ« БР. 11. ЗА 1889. У 2 /.ш

Новије књиге и музикадије иослаше уредништву на приказ. Приповетке Милорада П. Шапчанина. Књига трећа. С Дрине на Ншиаву. Путопис из године 1877. и 1878. Друго издање. У Новом Саду. Издаае српске књижаре и штампарије Браће М. Поповића 1889. Цена 60 новч. „Свет %е читат' аесме моЈв." За певање уз пратњу гласовира скожио X. Дубек. (Цосвећено др. Лази Станојевићу) Издање срп. књижаре Браће М. Поповића. У Н. Саду 1889. Цена 80 новч.

Ж&Ж ШФПДШ

Пошт. лађа од 8. марта

1889. до даље наредбе.

Из НОБОГ САДА у СЛАНКАМЕН, ТИТЕЛ: сваки дан у 5У 2 сати после подне, Из НОВОГ САДА за ПОТИСКЕ СТАНИЦЕ: сваки дан осим петка у б 1 /^ сати после подне. Из НОВОГ САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки дан у 5 % сати после подне, Из НОВОГ САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: ередом, петком и недељом у 5 1 /, сати после поднс. Из НОВОГ САДА у БУДИМПЕШТУ: сваки дан у 10 У 2 сати пре подне. У"НОВОМ САДУ 8. (20.) марта 1889. ОДПРАВНИШТВО. О X" ЈХ О И.

ЛЕДА! ЛЕДА! ЛЕДА! Долеподписати учтиво јављам: да сам овде у месту отворио РАДЊУ С ЛЕДОМ Еоју препоручујем поштованој публици уверавајући је, да ћу мојим пошт. муштеријама сваки даи лед издавати по најјефтинију дену и то: Једну путуњу од акова за 30 новч. Једну ведрицу од 15 литара за 10 новч. Паручбине молим да ми се поштанском картом дописницом доставити изволе, те ће свако бити послужен тачно и солидно. С поштовањем ИОИДОР ФРАЈД.

ФРАЊЕ ХРИСТОФА БЛЕШТАВИ ЛАКЗАПОД без мириеа, брзо се супш и трајвн је Са својих практичких особина и једнострукости у употреби згодан је за самосвојно лаковаље патоса. Собе после 2 сата могу се употребити. Има га у разним бојама (које су као год и масне) а и без боје, који патосу само блеска дају. Углед и упутство за употребу налазе се код стоваришта Фрања Христоф, Берлин и Праг. 4-6 Пронадазач и творничар правог блештавог лака за под. Отовариште У Н. Саду код Љ. Стефановића.

I Ја Ана Чилаг

са мојом 185 центиметара 'дугом див-лорелеи-косом, добида саж је 14-то месечном употребом помаде, коју сам ја еама пропашла. Ова је помада једина помоВ против опадања косе Она уиапређује растење косе и јача власиште Код мушких проузроЕује брзо и снажно растење бркова и браде, и у опште даје длачици веЕ после кратке употребе природну сјајноћу и лепоту, сврх тога чува је до у најдубљу старост од преране оседелости. Цена је једне тегле 2 ®ор Разашиљање дневно на све стране света одмах по плаЕеном готовом новцу или унаточ (Рог^паоћпаћте). СЗПЖ & СОМР. ВиДарен!, Кб1п§8^а88е куда треба све наручбвие слати. При наручбини од 6 тегли на више 25% попуста и илаКена поштарина. 4—20

Гј1 по наЈНОБИЈОј америа канској снстеми сигурне од ватре и харе

33-36

из Фабрике

У БЕЧУ

у солидности и каквоћи израде не уступају ни једној до сада познатој фабрици а у цени су знатно јефтиније. — Наруџбине прима и одправља госп. Борђе ЈИиличевиЂ, трговац у Бечу, Еа/зепћо!', код кога се могу мустре видити и цене сазнати.

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИћА У ЕОВОМ САДУ.