Starmali

„СТАРМАЛИ" ] Доста је било псовке и грдње ; Време је да већ престаие свађа ; В реме је да већ ауницп слатка, Буде нам дража, милија, слађа! Ево ме, дакле, на браник стајем, У част и хвалу иуница ваши, А потсмех неке' окорне браће, Слабо ће да ме. верујте, плаши. Зар има боље среће и блага, Од куће, којом ауници влада ? Зар није тамо одморна увек, Ж^ница ваша мила и млада? Зар није онде благослов неба, иуница где се пази и штује, Зар ико више о дому вашем, о миру кућном, о добру снује ? Она је извор вашег весеља, она је тунач женине воље, на куд ће од тог, реците, сами, за мушку главу уредбе боље ? Она је мелем, што ране лечи, она је благо и скромност сама, опа је слика нравде и суда, она је г шапгач" код брачних драма ! Поштујте дакле иунице ваше, оне су добре кротке и тије; а то вам тврди и главом јамчи, овај, што — — соепом ожењен није ! Др. Казбулбуц. Даје се на знање, Јест' даје се на знање, да се ове године неће продати на добош ради порције ни кућа, ни казан, ни јастук, ни једног егзекутора. Па зар то није лепо и красно!?

Добро га је разумео. Мајстор (шегри). Симо, ево ти коломаз па намажи кола да идемо после подне по дрва. Сима ^после једног сата.) Мајсторе, молим вас још мало коломаза, фали ми само још шараге да намажем.

Н. Н. Но Циганине, данас се завршује велики пост. Циган. Знам, знам. ЗавршуЈе се велики пост, а почиње се велика глад.

Јои се могу добити сви бројеви

Р. 21 8А 1889. 167 Дечак дође у апотеку и запита имају ли каква лека од зубобоље. Апотекар извади једну флашицу, стави је дечку под нос и рече му да добро увуче силовиту сагу. Дечак мал што пе паде у несвест од тог силовитог задаха. Но кад је једва дошао к себи, апотекар га запата: јели да те је сад већ прошао зуб. На то му дечко, тарући сузе одговори: Молим господине, није мене ни болео зуб, — већ боли мог оца. Сам је крив. Гост : Хеј келнеру, та овде су земичке старе. Еелне-р: Е па сами сте криви, што нисте дошли пре три дана, онда нису биле старе! М а л е р. Госиођа (собарици). Јуцо, јеси л' нашла већ једну ружу за моју косу ? Јуца\ Јесам, госпођо, али сам сад опет косу негде забацила! Јефтин куп. А. Шта си дао за тај нов шешир ? Б. Мој стари! А. Како то ? Б. Оставио сам мој стари код Коларца кад сам био на „пиву," па сам узео овај нови.

Софија: Дакле ти ме за цело, Саво, љубиш? Сава: Неизмерно драга моја, захтевај од мене доказе; али само да не пређу вредност једне форинте. Нежно васпитанаОн: Шга би ви радили госпођице, кад би ја вас загрлио и нољубио? Она : Ја би поцрвенила од стида! У инштитуту. Учитељица: Које зубе добијамо нај&асније ? Ученица : Фаличне! Од магле. Један пијаница у пиЈанству нао и позледио чело, но да би сакрио пред светом озлеђено место, нрилепио је фластер. Другог дана сретне га његов друг па ће га запитати : откуда тај облак на твоме челу ? Задржао се од јучерашње магле, одговори упитани ! И з 8 и н а. Гост. (гостионичару). Јесте л' чули пријатељу овако мало парче кобасице за 20 новч. па још и смрди, то је одвише скупо. Гостионичар. Знате молим вас, да је веће парче још би већма смрдило! Прибележио СОЗВРЉОНЦ. " ДР^ШТВО СВ. САВЕ Родољубима и пријатељима српске мисли и српског јединства. Друштво Св. Саве, којега вам је племенити циљ познат, има данас ове важне установе: 1. Светосавску Школу — вечерњу — која се дели на два оделка: на основну и приправну — учиСтармалог" од почетка до данас.