Starmladi

Стр. 62.

— СТАРМЛАДИ. —

Бр. 7. и 8.

С р б и „Чудна срећа" (не било је). „ Чудне СЈаеЛе' 1 \ — свако збори, 0 задрж' је боже благи\ „Концесије —- „уговори", Шша Лемо пре, браше драги?... Свуд весеља и пијатсе,.. II шрговци и сељаци Увели у ниши шанке, Пуни жвале своме „ Паци". СреЛно прошла „аианажа", СреЗно ирошле „концесије", Још уговор — „иаралажа" Паролу Ле да добије. Јер наги извоз шо су шрице, „Баја Ниџа" кера тера, П иуш сирема за »звездице« У Ееч Ие нам „чича Нера ИоШе.

Баја и кумпанија. У Србији оиегч криза, (Ово је сад веИ реириза) А краљ шта Ле, држи с Ваје, Који иравац свему даје. Ваја жари, Ваја иали, Он и чичу мож' да свали\ С крвницима ко иактира, У Србији шај диктира !. Београд. Антизвездаш.

И 4 е а л и о. Пма -ли-што идеалније и лепше него кад до јучерашњи управник престонице (церовак) — каже преко јавности свом министру (ћир Настасу) — да је ординаран швиндлер — а овај ћути као риба — сигурно као из учтивости образован дечко. 2оШе.

ј а н к е. ,,16-ти". Код нас свуда »мед и млеко«. Од кад Настас сабљу доби, Срећан народ па ■ дочек'о. Да заседне и удроби. II свуд срећа и тишина, »Чувар Настас« свуд би био, Ког не једе помрчина, Том он не би удробио. .. А »безбедност јавна« она, С којом треба да се слави, Некако му чудно звони, И рад ње ће да заглави. , Место млека, не знам »од куд?!« Сада тече крвца врела, А он »спонтан« — а и сулуд, Набеђује мртва тела. . . Па сад чудна тиква пукла, Јер га „верни" оставише, II фрула му сад умукла, Те сад тужи и уздише. . . /та1е. Ал' не тужи, »ћир Настасе«, Што умрља крвљу руке, Од 1б-ог бар сад зна се За министре — и хајдуке! Веоград. 2!оШе

У београдском нупаталу. Слуга: Је ли по вољи господин Бајо, топло или ладно купатило. Или с тушом. П а ш и ћ : Млако, млако, заш у ово прелазно време, онај мож' човек за час се разхладити или офуритп

Пророчанство. — Знаш да имамо ново министарство ? — Но, и то ће трајати од петка до суботе.