Učitelj

493

награда. Наше је удружење још младо и нема толико новчани средстава да сваки рад награђује.

Прошла скушнтина донела је решење да се благајнику не даје никаква награда а гл. одбор изиграо је решење скупштине, па је место благајнику издао на експедицију око 600 д. Он је противан да се награде дају.

Пре је дружински лист излазио три пута месечно па су је чланови одбора бесплатно вршили. Ако је баш потребно да се за експедицију листа плаћа опда нек се узму 2—3 сиротна ученика којима би се одредила извесна награда за вршење експедиције уз припомоћ уредпика.

Којић. вели: да она сума коју г. Д "Јовановић није употребљена само на експедицију него и на уређивање листа.

Никетић одговара Јови Јовановићу да је посао уређивања и експедовања листа веома тежак, и да награда за поменути посао није велика г. Јова је додирнио другу ствар, да удруж. издаје помоћ само породицама сиротних учитеља а другима не, док друштаени капитал не буде бар 10.000 дин.

Ђелошевић се слаже са предлогом, јер је посао благајника доста тежак, еко се благајнику не одреди награда, онда сам ја. за то да се и уреднику друштвеног листа не да никакна награда.

Чабрић сматрао сам да је морално дужан сваки да ради на бољитку удружења. Сви учитељи имају својих послова и сувиже а не само они који су у главном одбору, примећује да чланови глав. одбора имају боље земљиште за рад. Ако неће да раде на бољитку удружења нека не седе у Београду. Вели да је УП. уч. скупштина врло галантна у трошењу друштвеног капитала и не обзире се много на стање касе. Напомиње да ако почнемо свима часницима другим плаћати онда за кратко време нећемо имати ништа.

Васа Симић вели да немају права они предговорници што предлажу да и благајнику не треба дати награде. Немају права за то што ми сви из унутришњости тражимо од њих тачност у раду. Као што благајник рече мора утрошити свакога дана по 2 часа на раду у благајни те смо му на тај вачин одузели све слободно време без икакве награде,

Којић вели: да је то тежак посао и он је за то да треба благајнику одредити награду. Чланови из унутрашњости траже од њих тачност а међутим ни они је немају. Доста смо бесплатно радили то нам више није могуће.

Никетић вели: колико ми је познат посао око уређивања и експедовања листа, мислим да је немогуће да тај посао врши је-