Učitelj

499

Председник за овим позива скупштину да редом о сваком овом предлогу донесе решење. ну пре тога узима реч Андријашевић као члан контролног одбора и вели: ми сва који смо овде дошали, дошли смо већина о своме трошку, док у главном одбору већина чланова за рад тражи материјалпу награду.

Мишљења сам да блатајнику не треба дати никакву награду.

Председник позива скупштину да чује |-ву тачку предлога,

Изветилац чита; скушштина по предлогу прима исту тачку. За тим известилац чита П. тачку коју скупштина такође по предлогу усвоји. А

Илвестилац мисли да се не чита Ш. тачка о г. Големовићу, предлаже да се новац од њега тражи натраг,

Известилац чита ТУ. тачку.

Решено је да се по предлогу поступи,

Чита се тачка о звању књижничара, Скупштина прима с тим да рад његов подноси на преглед контр. одб.

Известилац чита МУП. тачку о издазању помоћи из друштвене касе сиротним породицама умрлих чланова.

Скупшлина решава да се поменутим породицама и даље указује иста помоћ.

Терзић моли за реч и вели да је УТ..уч. скупштина решила да се породици пок. Н. Стојановића изда помоћ од 40—50 дин. за врбицу и пита гл. одб. за што решече није испуњено.

Председник каже да у решењу који су они нашли стоји, да је УП. уч. икугиптина решила, да се породици пок Ник. Отојановића да помоћ из друштвене касе, ако ову од београдске општине не добија. Ну пошто породица Николина добија помоћ од општине поред пензије. то је одбор решио да се помоћ из касе друштвене не издаје.

Терзић понова вели да се породици овог човека који је веома заслужан за удружење, даје месечна помоћ као и онима двема, У скупштини је било дебате за и против предлога и на послетку скупштина је решила већином гласова да сем породици покојног Стојановића. издаје месечна помоћ од 12 дин као и оним двема.

Мића Ивковић известилац чита УП. тачку извештаја контр. одбр. о давању награде уред. друшт. листа, с тим да он врши и експедицију, а благајнику да се одреди награда од 20 дин.

Председник ставља скушштина на решење: да ли да се уреднику и даље даје награда од 30 динара месечно за уређивање и ексиедовање листа, -

Ј. Д. Јовановић вели: поред благодарности о раду гл. одбора имамо да му замеримо, што је ове године био хздашнији у погледу |