Učitelj

690 УЧИТЕЉСОКО УДРУЖЕЊЕ

"Колубарски збор. — На првом састанку, 20 новембра, требало је да држи предавање Д. Момчиловић о слову в у 1 рав., али пошто он није био дошао, то су само купљени улови и претплате за . Учитељ.“ —— На другом састанку, 20. децембра, "требао је В Кнежевић да чита. расправу о чем сам буде хтео, али пошто он није био ни дошао то се није расправа ни читала, Д. Момчиловић поднео је написано предавање о слову в. Збор је одредио В. Костића да ово предавање прегледе и о њему реферише збору идућег састанка По том је решено да се 80. јан: при_ реди забава у Лазаревцу у корист дружинске касе и изабрат је одбор који ће забаву приредити.

'

· Напомена. — Моле се управе зборске да пошаљу што пре, а најдаље до краја маја месеца извештаје о раду зборском, како би се пети мог“ ли у листу штампати. Извештаји који. буду доцније, послати неће се – моћи штампати у листу Извештаји треба да су кратки, као и ови које доносимо у овј свесци.

Ми знамо да многи зборови нису могли много радити, а неки, мошеда, нису за дуже време ни могли држати састанке "зато, што'су чланови премештани и што су тиме а и другим чиме чињене сметње за рад; али ипак и од таких зборова донећемо извештаје те да се види и зна шта је и колико је који збор радио ове год. који опет Буде могао више радити и зашто ЕЈ могао. | Уредништво.