Učitelj

ГЛАСНИК.

ЈАВНА ГОВОРНИЦА

питања: Ј6 . Многи ученици, особито млађих разреда, често се тужакају учите-

љу, па и за ситнице какве, а расправљање так!х тужаба често. одузима учитељу доста времена. На и а треба, раеправљати ове тужбег

М, НАМ.

ЕТ. Треба ли постављати редаре у школи и ван ње (у дворишту приликом идења у школу и кући) Ако их треба постављати, онда које ђаке треба узимати за редаре, на које време и шта треба да им је дужностг

18. Ученици често издевају пмена један другом. Ово изазива свађе пи зађевице међу децом. Како треба ово сузбијатиг | Ст. М.М.

Напомена. Неки с радници изјавили су нам да би на, неко од питања овде истакнутих требало опширнији одговор написати. Ми немамо ништа против тога, да се и опширније расправљају оваква питања, и радо ћемо штампати и такве опширније одговоре, само ако та опширност иде у прилог бољем разјашњену саме ствари Таке опширне одговоре можемо уврстити и међу чланке напред. Уредн.

одговори.

Одговор на 5. питање. у

Да би се ученици одвикли од викања, при читању, рачунању итд. може се употребити: као ушакмица У томе, ко може што слабијим гласом да: чита, рачуна, прича ит д. а при том казати им како је“ лепше за слушање кад се О АГ слабијим гласом чита и т. Д. а то школи и приличи. у Та, утакмица мора, трајати дуже време, ап у доследности ваља бити педантан.