Učitelj

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА 8

<=

сл

Ф Срез пчињски у округу врањском, г. Др. Јован Ђокић, лекар среза млавског, Школа у Макрешинама, окр. крушевачког, Црква у Макрешинама | г-ђица Зорка Живковићева, учитељица у Моштаници, окр. подунавски, г. Риста Поповић, трг. из Голупца, г. Милорад Богдановић, трг. из Голупца, . Пера Аранђеловић, апотекар из Пирота, г. Алекса Ратарац, народни посланик, . Риста Зурнић, трговац из Шапца, Драгачевски учитељски збор. г. Сава Грбовић, јеромонах Хилендарац, г-ђица Милева Ј. Ђорђевићева, учитељица.

-

=

Нека је хвала и овим пријатељима и помагачима нашег учитељства и њиховог Удружења.

__-___--_-__-_

РЕД ГОАВНОГ ОДБОРА

о Е

САСТАНАК ХХИ. држан 13 маја 1898 год.

Били су: М. Јовић, А. Голубовић, К. Ј. Глишић, Димит, Путниковић, Дим. Соколовић, Ст. Станишић и Мих. Сретеновић.

Прочитан је и примљен записник прошлог ХХТ састанка.

Прочитано је писмо г-ђице Видосаве Јовановићеве, којим даје оставку на чланство у Глав. Одбору. — Глав. Одбор прима знању и уважава поднету оставку.

“ Прочитано је писмо г.г. Станоја Николића и Ст. Зарића, којим дају оставке на чланство у Глав. Одбору, уступајући своја место бив. члановима који су повраћени на своја места у Београд. — И ове су оставке уважене и на њихова места уводе се С. Станишић и М. Сретеновић,

Прочитано је писмо Радивоја Радосављевића, којим се жали на премештај. — Прима се к знању.

На место г-ђице Видосаве која је била деловођ Глав. Одбора изабрат је Мих. Сретеновић.

На предлог благајника решено је: да се упути једно писмо новч. заподима, окр. одборима и другим корпорацијама да се умоле да се упишу за члана утемељ, Учит. Удружења.