Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 45

мити све што је потребно да забава, у корист касе учитељ. удружења, испадне што сјајније. У исто време извештава Главни Одбор да је најзгодније да се ова забава приреди у просторијама код „Коларца“. Ову би забаву морали приредити 4. Фебруара идуће године, јер су ранији дани, згодни за забаву, већ заузети од др. друштава. Одбор ово прима к знању и овлашћује председника да са председником месног учит. збора оду и учине погодбу за салу за ову забаву.

Е

Чита се писмо Пет. Стојановића, којим моли Гл. Одбор, да му пошље на читање | руски журнал. Пошто су ови журнали потребни

редакционом одбору, то му се не могу за сада послати. Неки су већ дати појединим члановима на читање.

МЕ Чита се писмо Пет. Стојановића, којим моли Гл. Одбор, да му за своје радове који су штампани у »Учитељу“ пошље у име хонорара „Учитеља“ за 1887 и 1888 год. Пошто нема „Учитеља» за ове године, одбор реши: да му се као награда понуде „Учитељи“ за године којих овде има.

ТУ.

Чита се писмо Тодора Костића, учитеља из Аранђеловца, којим јавља, да одобрава рад сад. Гл. Одбора и због тога ће образовати учит. збор у Аранђеловцу.

Одбор ово прима к знању.

М:

Чита се писмо Мих. Милошевића, учитеља из Крушевца, којим извештава Гл. Одбор, да ће дружински лист „Учитеља«“ за ову годину примати само он и Тома Тодоровић, а остали учитељи-це из Крушевца неће да примају.

Главни Одбор жали што ће од 12 учитеља-ца из Крушевца, примати дружински лист само двојица.

УТ. Управа левачког учитељског збора предлаже: да се при крају сваке године. одштампају имена свију чланова учит. улоужења, те да се види који су помагали удружење.