Učitelj

416 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

Ово се прима к знању, али је Гл. Одбор раније решио: да се сваке године штампа „Годишњак“ где ће се штампати цео рад Гл. . Одбора и месних зборова, као и имена свију чланова учит. удружења.

У

Милан Поповић, учитељ из Турековца предлаже, да Гл. Одбор шаље зборским управама на распродају слике поч. Ј. Гавриловића.

Одбор реши: да се објави преко „Учитеља«“ којих слика пи књига има код Гл. Одбора на распродаји и одредити цену, па који пошље новац, њему и послати тражене књиге и слике, а на вересију никоме не слати.

МА Чита се писмо г. Павла Бакића, предавача, којим нуди Главном Одбору Мајеров Лексикон, 16 књига за 120 дин. Одбор је овластио Ил. Миљковића, да прегледа понуђене књиге и ступи у погодбу са г. Павлом. 1. Чита се писмо Мих. Стевановића члана Гл. Одбора којим моли Гл. Одбор, да се заузме код г. министра просвете, те да врати у службу Ристу Василића, отпуштеног учитеља. Ако не би могао да се врати са целом платом, онда да му се да половина плате, док се његова кривица код суда не сврши. Одбор реши: да председник Гл. Одбора иде код г. министра просвете и да моли да се Риста у службу поврати.

Хе Деловођа извештава Гл. Одбор да су обновљени још и ови учит. зборови: шаторачки у срезу јасеничком, окр. крагујевачког и параћински. До сада има 49 учит. зборова.

Са овим је састанак закључен. Џредседник Главног Одбора,

Мих. Јовић.

Деловођа,

Стев. У. Ђорђевић.

ХИ. Састанак Држан 22. Децембра 1895 20д. На овом састанку били су: Мих. Јовић, Ил. Миљковић, Илија

радосављевић, Ђока Ивковић, Милош Велицки, Ник. М. Чолаковић, Срећко Стевановић и Стев. У. Ђорђевић.