Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 417

|

Чита се писмо Мих. Стевановића, учитеља из Пожаревца, којим јавља, да се слаже са решењем Гл. Одбора о штампању лепих и корисних књига за дечју лектиру, а у корист учит. удружења. За овај циљ нуди поред усвојених књига и своје делце: „Бачки одмор“ са половином добити. Главни Одбор је ову књигу дао на реферисање своме члану Н. М. Чолаковићу. Он је на исту ставио своје примедбе и известио Мих. Стевановића. по овлашћењу Гл. Одбора, да ову књигу преради и удеси према примедбама референтовим. Ако на ово пристане, Одбор ће и њу примити и штампати за намењени циљ.

Н.

Управа збора прћиловичког слаже се са решењем Гл. Одбора. о штампању дечјих књига у корист учит. удружења. Заузеће се да у своме кругу распрода што више књига, које Гл. Одбор за намењени циљ буде штампао.

Одбор ово прима к знању.

НЕ Управа збора баточинског слаже се са решењем Гл. Одбора о издавању књига у корист учит. удружења. У кругу свога збора може распродати 100 књига, које Гл. Одбор буде штампао за намењени циљ. Прима се к знању.

| ТУ.

Управа власотиначког збора јавља, да је г. Тодор Стабловић, учитељ у пензији претплатио „учитеља“ за годину дана за једну школу у Ст. Србији. Управа је решила да се тај лист шаље школи у Кратову. И моли Гл. Одбор да поменутој школи шаље лист преко срп. консулата у Ст. Србији.

Поводом овога Гл. Одбор је решио: да се Ил. Миљковић и. Ивковић чланови Гл. Одбора известе на који начин најлакше да се шаље „Учитељ“ школама у Ст. Србији и Маћедонији.

У.

Милан Ђурић, учитељ из Б. Цркве јавља, да је израдио код школскога одбора да претплати „Уритеља« за школу за ову годину, и да се за школску књижницу набави „Учитељ“ за све раније године. Пита Гл. Одбор за које године има „Учитеља“ и пошто је 2

Одбор реши: да се извести за које године има «„Учитеља“ и пошто је.